Witam.
Jeśli ktoś ma taki klucz to chętnie pożyczę, bo muszę wyczyścić turbinę a tego ustrojstwa nie da się konwencjonalnymi narzędziami odkręcić.
Witam.
Jeśli ktoś ma taki klucz to chętnie pożyczę, bo muszę wyczyścić turbinę a tego ustrojstwa nie da się konwencjonalnymi narzędziami odkręcić.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-06-2014 o 09:16
jaki klucz ? zdjęcie ? link ? może mam. Ale nie wiem jaki tam jest klucz.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Gdyby to był typowy klucz to bym tematu nie zakładał. Warsztat, który tą turbinę wymontował ma całą masę specjalistycznych kluczy ale głównie do VAG'a. Wiem, że istnieje taki klucz ale zarówno Forch, Wurth, jak i Gedore nie mają go w ofercie. Cały czas szukam ale ciężko z dostępnością.
Czekaj czekaj ... warsztat nie ma klucza? Do jakiej speluny tyś oddał turbinę?
Rozumiem, że nie mam klucza to go zamawiam. Tylko niby jaki tam jest specjalistyczny klucz, że go nie ma w ofercie Gedore? Podaj nazwę albo zdjęcie.
ale jaki Ty tam masz specjalistyczny klucz?
ściągasz turbine z kolektorem (inaczej sie nie da) na stół i wokoło masz śruby bodajże na klucz 10 odkręcasz i potem jest ciężko oddzielić tą część odkrecaną ale zadnego klucza nie potrzebowałem jak czyściłem turbo w 1.9 16V, chyba ze w 2.4 jest inaczej to nie było tematu.
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Tam jest problem z podejściem i klasycznie zapieczonymi śrubami/nakrętkami. To jest serwis Bosch'a z dość dobrą renomą ale akurat słabe dojście i problem z demontażem geometrii przy tej turbinie jest ogólnie znanym tematem szczególnie gdy nie była rozbierana od nowości.
Dodano po 2 minutes:
Turbiny od 1,9 to oni rozbierają i czyszczą od ręki z zamkniętymi oczami. Tutaj jest inaczej. Gdyby było łatwo to bym nie założył tematu.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-06-2014 o 12:35 Powód: Dodano
Dobra ale dalej nie wiemy jaki niby tam jest klucz potrzebny. Co w nim specjalistycznego ?![]()
Ale to jest klucz potrzebny już po rozpołowieniu turbiny, czy jeszcze przed coś trzeba takim kluczem odkręcać? To specyfika 159, czy w turbinie, która jest w 156 2.4 20V jest podobny problem?