Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Porada w temacie spryskiwaczy reflektorów w FL.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie Porada w temacie spryskiwaczy reflektorów w FL.

Witam,
    Potrzebuję porady kogoś kto ma lub orientuje się w temacie układu spryskiwaczy reflektorów. Dokładnie chodzi mi o to z czego ten układ się składa. Po kolizji z psem i konieczności wymiany zderzaka chciałbym przywrócić mojej Belli tę funkcję. Poprzedni właściciel miał jakąś delikatną przygodę i wymieniając zderzak poszedł chyba po kosztach i założył zwykły. Zakupiłem spryskiwacze z pełnym okablowaniem i sprzedający w komplecie dodał mi pompkę, która zasiała we mnie pewną wątpliwość...gdzie mam ją podłączyć? Czy pompka zamontowana w zbiorniku płynu jednocześnie zasila spryskiwacz szyb i reflektorów? Czy za każdy element odpowiada osobna pompka? W pompce, którą mam obecnie są 3 piny z czego jeden jest nie podłączony i obok niego zwisa luźno kabelek. Po jego podłączeniu i uruchomieniu spryskiwacza przy załączonych światłach mijania spryskiwacz uruchamia się na szybie oraz wiązką, która jest pod zderzakiem leje pod autem, czyli zasila nieistniejące w tej chwili spryskiwacze. Pytanie czy tak jest w oryginale? Czy pompka, która działa obecnie w belli ma na tyle "siły" żeby poradzić sobie ze spryskiwaczem szyb oraz wysuwanymi spryskiwaczami świateł? Mam jedno podejrzenie, że być może zbiornik na płyn oraz pompka pochodzą z wersji przed FL i tam jedna pompka mogła zasilać oba miejsca, ponieważ spryski w przedlifcie nie są wysuwane tylko na stałe montowane w zderzak i tam siła strumienia płynu nie musi być aż tak duża żeby korzystać z drugiej pompki. Jak to powinno być w FL??? Rozumiem, że w przypadku gdzie za każdą funkcję odpowiada osobna pompka będą musiał rozejrzeć się jeszcze za odpowiednim zbiornikiem na płyn gdzie będą dwie pompki?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kefir
    Auto
    GQV

Domyślnie

Dokładnie, potrzebujesz inny zbiorniczek i dwie pompki.

- - - Updated - - -

Cos takiego: http://www.ebay.it/itm/Serbatoio-ter...-/291094136058

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienie moich podejrzeń. Nie pozostaje nic innego jak szukać brakujących "gratów"...