Alfaholicy drodzy, jesteście moją ostatnią deską ratunku. Przeglądnąłem cały internet i nie spotkałem się z takim przypadkiem jak u mnie. Przestał otwierać mi się bagażnik, ani z kluczyka, ani z podsufitki. Linka pod siedzeniem niestety nie działa, więc nie mam jak się dostać do bagażnika. Po wciśnięciu przycisku zapalają się światła awaryjne, jak przy normalnym otwieraniu. Bezpieczniki przy kierownicy ok, słychać charakterystyczne kliknięcie przy naciskaniu kluczyka/podsufitki. Obstawiam że to jest mechanika zamka lub może przetarta wiązka w bagażniku. Niestety awaryjne otwieranie w postaci tej nieszczęsnej linki nie działa i nie mam jak się dostać do bagażnika. Chcę się podjąć zdjęcia siedzeń by w jakikolwiek sposób się tam dostać, ale na tutorialu widziałem za oparciami metalową kratę, która raczej mi uniemożliwi operowanie? Chciałem się Was poradzić zanim się zabiorę za wyciąganie tych siedzeń i reszty, czy to w ogóle ma sens? A może ktoś miał problem z linką i wie jak go rozwiązać w sposób mniej inwazyjny? Nigdy nie sprawdzałem tej linki, bo nie było potrzeby. A teraz okazało się, że nie mam bagażnika.. ani koła zapasowego. Dziękuję wszystkim za pomoc. Wesołych