Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: Problem z kluczykiem Alfa Romeo 156:(

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paweldante
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie Problem z kluczykiem Alfa Romeo 156:(

Witam wszystkich posiadaczy pięknych Bell Problem następujący...kiedyś jak wracałem spadł mi kluczyk na chodnik i dosyć się poniszczył. Do tego stopnia że centralny mi nie działa i trzeba otwierać wszystko manualnie ( ale płytka jest ok). Od kilku miesięcy poluję na allegro oraz na alfaholikowym bazarze na kluczyk i...dupa. Oczywiście są, ale nie takie jak ja mam. Mianowicie czerwony, nie scyzoryk. Dzwoniłem już po róźnych firmach zajmujących się dorabianiem kluczy z immo, ale każdy mówi to samo...kupić kluczyk, przełożyć płytkę i będzie śmigać. Tylko nie idzie owego kupić Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam

kwiatu
    Gość

Domyślnie

kropelka poklej i bedzie gitara

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 jtdm '06

Domyślnie

Możesz dorobić kluczyk w ASO - karta kodowa + coś około 350 zł.
    Nie za bardzo rozumiem sens kupowania używanego kluczyka od innego samochodu - będziesz musiał przerabiać/wymieniać stacyjkę, bębenki w drzwiach i w bagażniku... o dostrojeniu nadajnika alarmu/centralnego już nie wspomnę.
    Jeśli nie działa Ci tylko centralny (rozumiem, że alarm możesz włączyć/wyłączyć) to nie jest problem kluczyka, tylko wewnętrznej istalacji w samochodzie.
    Tak czy owak - podjedź do ASO, tam zobaczą wszystko na miejscu i będziesz wiedział na czym stoisz.
    Przez ostatni rok utwierdziłem się w przekonaniu, że ASO bywa w większości przypadków dużo tańsze niż "zaprzyjaźnione" i polecane "klubowe" warsztaty - o jakości usług już nie wsponę... bo to temat rzeka

marceell
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał oicmoh Zobacz post
    Możesz dorobić kluczyk w ASO - karta kodowa + coś około 350 zł.
    Nie za bardzo rozumiem sens kupowania używanego kluczyka od innego samochodu - będziesz musiał przerabiać/wymieniać stacyjkę, bębenki w drzwiach i w bagażniku... o dostrojeniu nadajnika alarmu/centralnego już nie wspomnę.
    Jeśli nie działa Ci tylko centralny (rozumiem, że alarm możesz włączyć/wyłączyć) to nie jest problem kluczyka, tylko wewnętrznej istalacji w samochodzie.
    Tak czy owak - podjedź do ASO, tam zobaczą wszystko na miejscu i będziesz wiedział na czym stoisz.
    Przez ostatni rok utwierdziłem się w przekonaniu, że ASO bywa w większości przypadków dużo tańsze niż "zaprzyjaźnione" i polecane "klubowe" warsztaty - o jakości usług już nie wsponę... bo to temat rzeka
    byłem świadkiem jak w aso klientowi powiedzieli tysiąc zeta za kluczyk z kodowaniem.....

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 jtdm '06

Domyślnie

Daj spokój z takimi rewelacjami, dwa miesiące temu trenowałem temat z kluczykiem i wówczas powiedziano mi coś około 350 zł. - jutro wstawiam do ASO Alfę na wymianę progów, to spytam ile dokładnie wynosi koszt tego nieszczęsnego kluczyka i dam znać

marceell
    Gość

Domyślnie

Daj spokój z takimi rewelacjami, dwa miesiące temu trenowałem temat z kluczykiem i wówczas powiedziano mi coś około 350 zł. - jutro wstawiam do ASO Alfę na wymianę progów, to spytam ile dokładnie wynosi koszt tego nieszczęsnego kluczyka i dam znać
    serwis ASO na Młodnickiej. przy mnie pytał się klient ile zapłaci za nowy kluczyk razem z programowaniem...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paweldante
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Będę bardzo wdzięczny jeżeli byś się spytał ile chcą w ASO.
    Centralny działa jak najbardziej, tylko że manualnie, nie z pilota (cały przycisk wraz z tą gumową osłonką się rozwalił). Jak dzwoniłem do firmy zajmującej się tego typu sprawami to powiedziano mi żeby kupić używany, przełożyć płytkę z mojego do nowego, a grot przerobić na mój (a jeżeli będzie trzeba to będę musiał kupić nowy). Takżę nie wiem dlaczego miałbym wymieniać całą stacyjkę i resztę podzespołów?

gajner
    Gość

Domyślnie

Będąc w ASO Pytałem o kluczyk,wraz z centralnym 580zł no i oczywiście karta kodowa. Kluczyk przychodzi do domu.
    Jak chcesz zaoszczędzić to proponuję udać się do "gościa" który dorabia kluczyki i spytać czy dorabia kluczyki z transporderem:44 Philips Crypto wiem że niektóre zakłady takie dorabiają.
    Ostatnio edytowane przez gajner ; 02-11-2010 o 14:51

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał gajner Zobacz post
    Będąc w ASO Pytałem o kluczyk,wraz z centralnym 580zł no i oczywiście karta kodowa. Kluczyk przychodzi do domu.
    Jak chcesz zaoszczędzić to proponuję udać się do "gościa" który dorabia kluczyki i spytać czy dorabia kluczyki z transporderem:44 Philips Crypto wiem że niektóre zakłady takie dorabiają.
    Kolego, jest tu Alfisti, któy ma duże pojęcie o tego typu sprawach, wstukaj sobie w wyszukiwarce postó "dorabianie kluczyka", kolego dostarczy Ci wszystkich szczegółów...Pozdro