Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Strzeżonego Pan Bóg strzeże- czyli alarm

kuki505
    Gość

Domyślnie Strzeżonego Pan Bóg strzeże- czyli alarm

Jako, że nie posiadam alarmu w swojej 156 JTD z 2003r, chciałbym takowy założyć. Widziałem, że jeden z forumowiczów dość dawno zakładał podobny temat i kupił wtedy ten zestaw : http://allegro.pl/alfa-romeo-155-156...466541362.html
    A wy co o tym sądzicie ? Może macie jakieś inne propozycje ?

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Zamontuj we wlasnym zakresie jakies odciecie zaplonu lub paliwa w ukrytym miejscu bo zaden alarm Ci nie pomoze no chyba tylko ze narobi halasu bo przed kradzieza nie powstrzyma. Tego typu zabezpieczenia dobry zlodziej obchodzi do 2 minut, ukrytego "bajeru" jesli nie znajdzie nie jest w stanie ruszyc.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

ajnsztajn
    Gość

Domyślnie

Nie wiem, czy to nie zostanie uznane za bezczelną działalność marketingową, ale zaryzykuję i zaufam wyrozumiałości adminów

Otóż w pracy zajmuję się właśnie szeroko pojętym zabezpieczaniem samochodów. Moja Bella jest strzeżona na poziomie wręcz irracjonalnym, ale takie już zboczenie zawodowe Jeśli byłbyś zainteresowany - napisz na prv, podrzucę kilka informacji.

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

a dlaczego poprostu nie napiszesz tutaj tych informacji...? moga sie przydac innym.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    zachodniopomorskie
    Auto
    AR 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał ajnsztajn Zobacz post
    Nie wiem, czy to nie zostanie uznane za bezczelną działalność marketingową, ale zaryzykuję i zaufam wyrozumiałości adminów

Otóż w pracy zajmuję się właśnie szeroko pojętym zabezpieczaniem samochodów. Moja Bella jest strzeżona na poziomie wręcz irracjonalnym, ale takie już zboczenie zawodowe Jeśli byłbyś zainteresowany - napisz na prv, podrzucę kilka informacji.
    Szefie, widze ze jestes ze Szczecina, ja rowniez. A ile kosztowaloby wstawienie alarmu do AR156 z 2000 roku. Mam immobilaizer w kluczyku i chcialbym go wylaczyc i uzywac np tego, ktory bylby w alarmie. Wiele by to kosztowalo?

ajnsztajn
    Gość

Domyślnie

Widzę zainteresowanie, więc krótko i konkretnie:

1) zabezpieczenie autka to każdorazowo sprawa indywidualna - klepanie wszystkich na jedno kopyto to bezsens, bo złodzieje też lubią jak wszystko jest zawsze w jednym i tym samym miejscu

2) zasadniczo zajmujemy się systemami GPS i staram się nie wykraczać poza ten temat, ale podpięcie autoalarmu nie stanowi żadnego problemu i jest do ustalenia na prv (w zależności od tego, ile pracy zajmie konkretny system w konkretnym samochodzie)

3) zakres zabezpieczeń, które można podpiąć jest szeroki: od standardowego śledzenia pojazdu, poprzez zdalne odcięcie zapłonu i połączenie z fabrycznym alarmem po kompleksowe zabezpieczenie z licznymi opcjami, połączonymi w jeden skomplikowany i skuteczny system (z oczywistych chyba względów nie będę na otwartym forum opisywał szczegółów )

4) kolego Arczox - kwestia tego, czy masz już jakiś sprzęt i chcesz go zamontować czy dopiero masz zamiar coś kupować?

---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 22:01 ----------

Update: forumowicze mogą z pewnością liczyć na łagodniejsze traktowanie przy wypisywaniu rachunku

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Zajmujesz sie ustalaniem pozycji pojazdow przez gps? czy zle zrozumialem

ajnsztajn
    Gość

Domyślnie

Tak - dokładnie. To są znane z filmów o Bondzie tzw. pluskwy, tylko troszkę większe ale o znacznie bogatszej funkcjonalności

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

no to moje pytanie takie... na alledrogo swego czasu byly "zagluszacze" sygnalu gps podpinane do gniazda zapalniczki, co wtedy z waszym systemem? bo jesli to dziala to wasze zabezpieczenie staje sie bezuzyteczne?

ajnsztajn
    Gość

Domyślnie

Przede wszystkim kwestia tego, czy te urządzenia działają Jeśli taki sprzęcik miałby zadziałać, musiałby mieć naprawdę sporą moc co automatycznie generowałoby zaburzenie całej elektroniki samochodu (co w erze skomputeryzowanych 4 kółek jest równoznaczne z unieruchomieniem samochodu). Poza tym samochody są realnie monitorowane, więc w razie niepokojących objawów autko jest profilaktycznie blokowane.

Zajmuję się tego typu systemami już parę lat i gwarantuję, że jeśli nie spełniałyby swojej funkcji, nikt nie decydował by się na zapłacenie (było nie było) niemałej sumy za zabezpieczenie drogiego samochodu, nieprawdaż?