Witam stałem się posiadaczem alfy 146Ti i odrazu wyskoczyła mi rączka od otwierania maski wciskam ją trochę załapie ale jak jest opór to znowy wyskoczywie ktos jak rozebrac to dziadostwo! Pomocy
![]()
Witam stałem się posiadaczem alfy 146Ti i odrazu wyskoczyła mi rączka od otwierania maski wciskam ją trochę załapie ale jak jest opór to znowy wyskoczywie ktos jak rozebrac to dziadostwo! Pomocy
![]()
z tego co pamiętam to ma bolce 2 plastikowe po bokach i trzeba nią poruszać aby wyciągnąć
Zdejmij plastik pod kierownicą i zobacz w jakim stanie jest zaczep (wydaje mi się, że wciskasz źle bo to draństwo jak wlezie to potem żeby wyciągnąć to trzeba pchać w stronę silnika, przecież to ma punkt obrotu w zaczepie więc nie powinno wyskakiwać)
Jeśli jest cały to może używasz za mało siły - ja wbiłem swoją za pomocą gumowego młotka.
Jeśli jest popękany to niestety będziesz musiał raczej poszukać czegoś na zamianę (z drugiej strony klejenie chyba powinno pomóc, ale nie jestem specjalistą od tworzyw a tu w końcu jakaś siła na to wszystko działa).
Już sprawa rozwiązana rączka inna musiała przyjść bo tamta była już wyrobiona na tych dwóch bolcach plastikowych i wyskakiwała. Dzieki za pomoc![]()
Czyli ktoś często otwierał maskę. Pozostaje ci mieć nadzieję że tylko po to aby podziwiać piękno silnika![]()