Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alfa Romeo 147 GTA i 156 GTA do oceny

tomczo
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 147 GTA i 156 GTA do oceny

Jako,że poszukiwania fajnego GT-ka z v6 pod maską na razie nie przyniosły żadnego efektu,to powoli przerzucam się na GTA

I tutaj prośba do Was o wasze zdanie na temat tych dwóch GTA

Najpierw 156 GTA z tychów - wiem,że ma wymieniony silnik w aso,a poza tym ponoć zadbane i doinwestowane.

http://moto.allegro.pl/alfa-156-gta-...217705811.html

Natomiast co do 147 GTA,to kolejny raz widzę jak się sprzedaje i widzę,że cena spadła z ok.30 do 25

kojarzę ją z ogłoszeń,bo od razu wpadła mi w oko.

http://moto.allegro.pl/alfa-147-gta-...217152721.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał tomczo Zobacz post
    Jako,że poszukiwania fajnego GT-ka z v6 pod maską na razie nie przyniosły żadnego efektu,to powoli przerzucam się na GTA

I tutaj prośba do Was o wasze zdanie na temat tych dwóch GTA

Najpierw 156 GTA z tychów - wiem,że ma wymieniony silnik w aso,a poza tym ponoć zadbane i doinwestowane.

http://moto.allegro.pl/alfa-156-gta-...217705811.html

Natomiast co do 147 GTA,to kolejny raz widzę jak się sprzedaje i widzę,że cena spadła z ok.30 do 25

kojarzę ją z ogłoszeń,bo od razu wpadła mi w oko.

http://moto.allegro.pl/alfa-147-gta-...217152721.html
    O tej czerwonej 156 chyba byl kiedys temat na forum i jak sie nie myle to oba auta stoja juz pare czy nawet parenscie ladnych miesiecy w ogloszeniach i nie ma chetnych.Nie wiem czy jest to spowodowane niezbyt dobrym stanem aut czy po prostu brakiem zainteresowania takimi autami bo one sa raczej niesprzedawalne.Licz sie z tym ze jak kupisz GTA to raczej na cale zycie i koszty serwisowania czasami moga zabic kieszen.Napisz moze do jakiej kwoty szukasz auta.Moze to by Cie interesowalo? http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-gta-C23119736.html
    Taka alternatywa jesli szukasz cos z V6 to moze zastanow sie nad 2.5V6?Latwiej sprzedac(chociaz tez nie ma zbyt duzego zainteresowania tymi autami) i serwisowac.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

JA ze swojego doświadczenia z przypadłościami GTA mogę powiedzieć, że należy mieć bardzo, ale to bardzo przyjaźnie nastawiony i bliski miejsca zamieszkania serwis, a już najlepiej, gdy właściciel GTA jest również właścicielem serwisu Wtedy koszty eksploatacji mogą się mieścić w akceptowalnym zakresie finansowym. Kupowanie GTA do "lansu" jest wg mnie bez sensu, do ostrej jazdy za bardzo się to nie nadaje (zbyt delikatne zawieszenie i układ przeniesienia napędu), to jest pojazd, który należy nabyć z zamiarem zachowania go w stanie absolutnie oryginalnym i wzorcowym oraz przetrzymać z 10-15 lat, żeby zaczął nabierać wartości. To są auta dla 100% Alfisti, którzy nie będą w razie wtopy zapożyczać się na wymianę rozsypanej skrzyni biegów na nową.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

no o tej czerwonej pisali ze wytłuczona zajebiscie jak jest faktycznie nie wiem
    o co k'mon???

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Cytat Napisał tomczo Zobacz post
    Wierzę Ci- GT w 3.2 to chyba jakiś biały kruk.
    Też zrażony bezskutecznym poszukiwaniem GT V6 myślę o GTA ale...buda GT bardziej mnie kreci...
    Ale daję sobie czas -jesli w ciagu 5 mcy nic się nie znajdzie- będzie coś innego.
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Cytat Napisał williamdrake Zobacz post
    Wierzę Ci- GT w 3.2 to chyba jakiś biały kruk.
    Też zrażony bezskutecznym poszukiwaniem GT V6 myślę o GTA ale...buda GT bardziej mnie kreci...
    Ale daję sobie czas -jesli w ciagu 5 mcy nic się nie znajdzie- będzie coś innego.
    czy GT z v-ką pod maska to taki biały kruk hmm na samym alledrogo masz 4szt na dzień dzisiejszy i 2 ogłoszenia które znikły w tym tyg
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

pytanie tylko ile z tych " aż 4 " jest warte choćby 70% ceny z ogłoszenia ...

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    pytanie tylko ile z tych " aż 4 " jest warte choćby 70% ceny z ogłoszenia ...
    jechać i zobaczyć myśle ze mniej tu jest zwałowanych aut niż w przypadku jtdków
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał williamdrake Zobacz post
    zrażony bezskutecznym poszukiwaniem GT V6 myślę o GTA ale... daję sobie czas - jeśli w ciagu 5 mcy nic się nie znajdzie- będzie coś innego.
    W takim razie miałem więcej szczęścia, ponieważ nie tylko znalazłem zadbane auto w sąsiednim mieście, od pierwszego właściciela (była to jego 3 alfa) - ale właśnie z uwagi na sąsiedztwo mogłem dowiedzieć się czegoś o sprzedającym...
    skończyło się udanym zakupem, (i wstyd się przyznać, ale przy tym całym zaaferowaniu, numerów nadwozia szukałem dopiero po zakupie - przy ubezpieczaniu auta... wszystko było oczywiście ok).

Marshall - zawsze zastanawiałem się, jak przechodziłeś kolejne zmiany swoich alf, i sam do niedawna myślałem, że ze swoją to na pewno się nie rozstanę, ale teraz powoli zaczyna brać we mnie górę natura bliźniaka, i... ciekawość czegoś nowego, dlatego może - pewnie z lekką nostalgią - będę chciał (może nawet niedługo) zamienić ją na inną?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 26-03-2012 o 06:31

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

156 GTA z tychów. Tą sobie daruj. Nawet nie masz co jechać oglądać!