Witam. Czy przy alfie 33 poza ustawianiem zbieżności, ustawia się też kąt nachylenia kół jeżeli tak to jak?
Witam. Czy przy alfie 33 poza ustawianiem zbieżności, ustawia się też kąt nachylenia kół jeżeli tak to jak?
Tylko zbieżność, niestety.
A mi chcieli przestawić kąt nachylenia przednich kół jak pojechałem na ustawienie zbieżności bo koła mam tak / \
Wydawało by się, że spece od geometrii zawieszenia chyba nie powinni mieć zbytnio wątpliwości widząc sposób połaczenia kolumn ze zwrotnicą..
Chociaż w wariantach z mocowaniem amora na 3 śruby można chyba zmienić z kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy przekładając górne mocowania kolumn tak by weszły w drugą parę otworów w nadwoziu(nie wiem czy to możliwe bo nie próbowałem, jeśli nie to może ktoś wie po co są te otwory?)
Producent nie przewidział takiej możliwości. Jeśli Ci się rozjechao wszystko to albo buda "puściła" albo masz mocno wypracowane elementy zawieszaenia względnie ktoś wcześniej zastosował niezbyt precyzyjnie wykonane zamienniki. Ostatecznie elementy z innego modelu. Coś o tym wiem
W 145/146 można zasowoswać "fasolki" w miejsce oryginalnych śrub łączących zwrotnicę z amorem (widziałem rozwiązanie Monroe) ale wątię czy do 33 dałoby się takie coś jeszcze znaleźć.
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS