Witajcie,
Mam dwa problemy, jeden jest z klimatyzacją. Byłem ją odgrzybić i "dobić" i okazało się, że jak pracownik ją nabijał to gaz po pewnym czasie uciekał i odciągnęli go, powiedziano mi że jest uszkodzony zawór wysokiego ciśnienia klimatyzacji. Czy ktoś może mi zarzucić linkiem co to może być za zawór ?
Drugi problem jest taki, Żona uderzyła lekko w krawężnik (poślizg) skrzywiła felgę ale od tamtej pory coś zaczęło huczeć, buczeć z okolic przedniego koła (lewego) którym uderzyła. Wyprostowałem felgę, w między czasie zmieniłem zawieszenie z przodu, zrobiono geometrie, wyważono koła, zmieniłem opony na letnie (nowe). Wycie nadal jest odczuwalne, byłem w ASO, pracownik stwierdził ze to wyje (ociera) ciężarek zamontowany na półosi który się przesunął w kierunku koła od tego uderzenia. Przesunął go jakąś "brechą" stwierdził że pomogło ale chwile po wyjeździe z ASO nadal wyje. Nadmienie że wycie to nie jest jednostajne-równe a bardziej takie narastająco-opadające, tak jakby coś było krzywe i raz mocniej dociskało a raz mniej i rośnie z prędkością obrotową ale nie proporcjonalnie ... Ktoś poradzi co z tym zrobić ? Wymienić półoś ?