Moi drodzy mam pytanie czy warto kupić ten samochód miał ktoś styczność z tym komisem to może doradzi mi z zakupem pozdrawiam i czekam na info http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-spo...C28031726.html
Moi drodzy mam pytanie czy warto kupić ten samochód miał ktoś styczność z tym komisem to może doradzi mi z zakupem pozdrawiam i czekam na info http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-spo...C28031726.html
WOW !
Ale super okazja ! Szkoda, że wcześniej nie trafiłem na ten komis z Piły, nie przepłacałbym za moją Alfę. Generalnie, to dołożyłbym jeszcze 2-3 tysiące i celował w 2.4 JTDm na Twoim miejscu.
A widziałeś tą !? http://nr1.auto.com.pl/osobowy_showo...=36&kod=12p6dp
Z tego samego komisu, ale niewiele ponad 100 000 przebiegu, do tego 2008 (!!) rocznik... Świetne ceny mają chłopaki w Pile i to jeszcze wszystkie furki z Niemiec (a wiadomo, że z Niemiec są najlepsze auta).
Serio, chyba się zastanowię nad przejażdżką do Piły, po drugą Alfę. Warto korzystać z takiej promocji w której można kupić Alfę z Niemiec taniej niż w Niemczech
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
czyli dać sobie spokój rozumię tak myślałem że to jakaś podpucha
Panie Hubercie,
Polecam najpierw przestudiować troszkę forum (tematów jest bez liku), pogrzebać w wartościach samochodu w Eurotax'ie, prześledzić internet, a dopiero potem wyszukiwać samochody na zasadzie: "Pokaż najtańsze". Niestety nie ma w tym interesie okazji. Do każdego samochodu doliczamy prowizje handlarza, więc jak widzę AR 1.9 z 2008 roku i przebiegiem <120 000 km za takie pieniądze, to wiem, że na 99,9% nie warto zawracać sobie tym głowy.
Oczywiście są osoby, które kupiły samochód super okazyjnie i są bardzo zadowolone, ale giną w tłumie tych, którzy również kupili "okazje" i są załamani.
Ktoś napisał już na tym forum bardzo mądre słowa, które radzę mieć zawsze w głowie, podczas poszukiwania wymarzonego samochodu:
"Z zestawu: tani, dobry stan, młody rocznik, można wybrać na raz tylko dwie opcje."
Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu
Już współczuję osobie, która kupi to autoChciałbym tylko wiedzieć, które elementy tej igiełki przyjechały z Niemiec, a które z Włoch i Francji. Znając handlarzy z mojego miasta to Alfa jest rasowo europejska.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-kli...C28442961.html a cos takiego moi drodzy po naprawie wychodzi na cene auta
Sparafrazuję tylko moich przedmówców. Dobry egzemplarz stoi circa 30 tyś.
Skoro ten jest taki super to dlaczego handlarz nie dołoży 2 koła na naprawę, żeby później sprzedać za 30 ?
Przecież i tak był by co najmniej te 6 koła do przodu.
Za około 20 tyś to kupisz dobrą 156 z końca produkcji ale nie 159.
Ehh - denerwują mnie komentarze typu "tanio i dobrze nie kupisz bo to niemożliwe". To tak samo jak pani w skarbówce, gdy opłacałem umowę (oczywiście ze sprzedającym napisaliśmy prawdziwą cenę)powiedziała, że samochód z 2005 to młode auto i cena jest nieprawdziwa)- 8-mio letni samochód to stary samochód a nie młody! Usłyszałem tylko -"może dla pana"...
Mam jedną zasadę przy kupnie auta - nie robię tego u handlarza. Trzymaj się tego a prawdopodobieństwo wtopy będzie znacznie mniejsze![]()
Samochody lekko uszkodzone, często usypiają czujność kupującego. Trzeba pamiętać, że samochód lekko "naznaczony", może mieć swoją, bardziej hardcore'ową przeszłość. Mimo wszystko ciężko oceniać samochody ze zdjęcia. Ja mogę tylko powiedzieć za siebie: Ja na Pana miejscu, poszukałbym sprawdzonych sprzedawców, poczytał opinie i być może uda się kupić wymarzone auto, które nie będzie utrapieniem. Druga świetna opcja, to zakup samochodu od któregoś z forumowiczów, chociaż tu nie będzie tak łatwo - 159 nie są jeszcze raczej popularne w dziale "Sprzedam auto".
Pozdrawiam
Komis w którym jest wystawiona 159 odwiedzałem kilka razy, nigdy nie trafiłem na coś ciekawego. często zaniżone przebiegi a i stan techniczny mocno odbiegał od opisu.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD