U mnie śmigają już jakieś pół roku i prezentują się eleganckoJak narazie czas ich nie posunął
![]()
Super, nie widać, żeby się "starzały"
Mam je za krótko, żeby oceniać
Nadruk wyblakł
Czarny plastik ramki wyblakł
Wyblakł i nadruk i plastik
Ramka się "zestarzała", jednak w mało znaczącym stopniu
Nie mam ramki
U mnie śmigają już jakieś pół roku i prezentują się eleganckoJak narazie czas ich nie posunął
![]()
Ja też podpinam sie pod tę wypowiedź. Przed chwilą dostałem ramki i też jedna uszkodzona w dolnym lewym rogu- na szczeście paski z nadrukiem są ok więc może dopasuję do innej ramki lub nawet będa pasowały do chromowanych jakie juz posiadam - sprawdzę dopiero jak żona wróci
Zasady zasadami, ale na Alledrogo pl to chyba nie ma sprzedawcy co by 5 zł nie zarobił na przesyłce... ale... Kolega Filip nie zarabia zbytnio na ramkach, tylko robi nam przysługę byśmy z uśmiechem na twarzy odrózniali się z tłumu zakupując ramki w cenie i koszcie wysyłki podanej w sklepie... Jeśli komuś nie pasuje to nie kupuje. Rożnica 6 zł w kosztach wysyłki wynika z tego, że odpalasz mu w ten sposób 2 dobroprocentowe piwa za poświecony czas... obsługe komputera... poszukiwania kartonów w śmietniku na usztywnienie przesyłki (ale trochę za mało)... folię stretch... wizytówki... czas na poczcie...wypełnienie druczku potwierdzenia nadania... klej... taśme klejącą i kartke papieru... odprowadzenie prowizji dla firmy obsługującej płatności... podatek... oraz zadowolenie, że zrobiło sie cos pozytecznego dla innych, którzy nie chcieli się podjąć tego żmudnego i trudnego tematu... to nie wygórowana cenaPrawda?
Ostatnio edytowane przez Alex ; 29-09-2011 o 10:30
Ja mam jeszcze ramki Alfaholicy.net i nic się z nimi nie dzieje a jeżdżą już prawie 3 lata.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Ja moge tylko powiedziec, ze bylem zaskoczony pozytywnie czasem dostawy. Paczka przyszla w 2 dni chyba po zamowieniu. Myslalem ze z tydzien poczekam...
Jak jakaś ramka dojdzie uszkodzona to wystarczy zrobić zdjęcie i wysłać na maila, najlepiej tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/sendmessage.php
Bez problemu wysyłam drugą, zdarzało się nawet, że do Torunia musiałem wysyłać dwa razy, bo chyba mają tam duże dziury w drogach i ramki się łamią
Z przesyłką jest tak, że w skrypt sklepu nie da się ustawić przesyłka listem poleconym lub paczką. Jak ktoś chce to mogę zwrócić nadpłatę. Staram się wysyłać na bieżąco, ale nie zawsze mam na to czas.
Srebrne ramki - jak chcecie to się pomyśli.
Mi listewkę udało się dopasować do srebrnych ramek jakie już posiadałem i naprawdę super to wygląda zwłaszcza na mojej czarnej Belli- wszystko pasowało jak ulał tylko trzeba było zrobić 2 małe nacięcia, więc jeśli chodzi o połamane ramki to osobiście dla mnie to skórka za wyprawkę... Jest listewka- jest impreza!
Ostatnio edytowane przez Alex ; 21-10-2011 o 13:16
Zamówiłem próbkę ramek metalizowanych od producenta naszych ramek. Jak dojdzie to porobię Wam zdjęcia, opiszę wrażenia, a potem będzie trzeba chyba je trochę potestować na działanie wilgoci? Kiedyś ktoś na forum pisał, że niektóre z Allegro się łuszczą. Jak się dowiem jak wygląda sprawa z nadrukiem to podam też koszty.
Projekt bez zmian? Może zastąpić biały kolor metalizowany (o ile to możliwe)? Zapraszam do dyskusji![]()
To troche was zasmuceNa jednej ramce zauważyłem zmywanie sie koloru czerwonego od spodu ramki (mam zamontowaną na przodzie). Staram sie tego bardziej nie zmyc przy myciu zbyt mocno nie dociskając gąbke. Ciekawe...
majster - jesteś pewny, że to się zmyło? Niektóre ramki mają takie wady "fabryczne", że spod czerwonego wychodzi kolor biały na krawędziach.
Co do ceny ramek metalizowanych i nadruku 2 kolorowego (obojętnie jakie kolory) to 15 zł/1 szt. Czyli drogo. Jak dojdzie to powiem jak z jakością, a potem podejmiecie decyzję czy lepiej znaleźć coś tanszego.