GANINEX - za lub przeciw?

ebol77

Nowy
Auto
FSO 125p '82 103 KM/ AR 159 SW'06 150 KM
spotkał sie już ktoś z ASO GANINEX KATOWICE? jak wygląda ich fachowa obsługa lub też fuszerstwo?
ma ktoś już jakieś konkretne doświadczenia?
pare osób próbowało coś o nich napisać ale wątek sie urwał, wiec ponaglam pytanie.

co z nimi nie tak? a moze wrecz przecienie?

(pytam bo tydzien temu oddalem moją do likwidacji szkody z AC)

Chocby ostatnie przeboje Goniusia ze zbieznoscia - opisane w dziale regionalnym - śląskie

no czytałem :) cieżko myśleć cokolwiek o nich.

szczyrbato.jpg

moja sie trochę szczerbata zrobiła i sam niewiem czy zrobilem dobrze oddając Ją właśnie im. a kto pyta nie błądzi :)

dużo do roboty nie mają to może nie spierdzielą...
ja w Ganinexie miałem kiedyś przegląd w Citroenie służbowym...gdybym to ja płacił to bym nie zapłacił :) i nigdy więcej bym się tam nie pojawił...tyle :) w szczegóły mi się nie chce zagłębiać...

Nie polecam !!! Dodam siedzial zemna jeszcze 1 dziadek i rozgadal sie ze sie nie znaja nic nie robia itp. i gada ze przyjechal na gwarancje PUNTO EVO i ze nie dziala mu follow me home a duzo go uzywa jak zostawia pod domem i idzie do domu, a Elektryk z GANINEXU i Elektromechanik wmawiali mu ze tej opcji nie posiada, nawet nie sprawdzili czy ma miec a wmawiaja mu... a ja mialem laptopa i mowil mi czy bym sprawdzil czy ma miec ta opcje w EVO i powienien miec i poszedl na salon sie spytac jakiejs kobiety, ona mu powiedziala ze musi miec Follow me home jeszcze to sprawdzila i poszla z nim do tych "Elektrykow". Widzialem ze byla dos haja, dziadek dosc zlosliwy chcial isc do jakiegos kierownika albo szefa ale jak sie skonczylo to nie wiem. Tak im sie nie chce i ludziom kit wciskaja !!! Oszusty !!!

Jak miałem Punto 2 Fl przy przebiegu 360 km na gwarancji auto mi nie odpalało zgłosiłem reklamację, oto co wymienili zanim doszli do przyczyny:
-czujnik temperatury,
-płyn w chłodnicy,
-termostat,
-rozrusznik
A winowajcą był akumulator, miał za mały prąd rozruchowy. nie było to wymieniane za jednym razem ale kilka wizyt tam było więc NIE POLECAM!!:mad:

jesli chodzi o drobne naprawy robcie sami koledzy z forym pomoga albo zgloscie sie do George albo kolegi Darka. Napewno pomoga tez sam dlubie przy alfach ale zbieznosci sam nie zrobie...

dużo do roboty nie mają to może nie spierdzielą...
no wyliczyli naprawe na 8.900 PLN :lol:

sama robocizna 6.5h x 120 zł

tyle dobrze/ niedobrze ze jedzie auto do ASO GANINEX w czechowicach bodajrze, czyli nie do tych tłustych łapciuchów ;)

a druga sprawa > kto wie czy czescie które zostają wymienione moge sie jakkolwiek domagac ich zwrotu? (chodzi o AC jak co )

Zapytaj ale bardzo watpie...widzialem kiedys w Nomie jak przyjechal typ, poszedl do magazynu z kolesiem i przecial zderzak, puknal mloteczkiem w lusterko i obcial z niego wiazke i rozbil reflektor ksenonowy...wszystko sfotografowal i opisal i pojechal. Znajomy pracownik mowil ze to normalne, a sa podobno tacy (o ile pamietam - pzu) ze zabieraja czesci albo trzeba im odsylac...

edit
tyczy sie to szkod z ac

Szkody z polisy zarzadcy drogi czasem wymagaja nawet skasowania felgi uszkodzonej na dziurze w drodze wiec zapewne typy z TU w przypadku ac tez maja swoje procedury

Hmm, ja likwidujac szkode z OC sprawcy, dostalem swoje stare czesci zapakowane w pudelko w bagazniku + lekko pekniety zderzak rowniez moglem zabrac. ASO Viamot w Krakowie.

Hmm, ja likwidujac szkode z OC sprawcy, dostalem swoje stare czesci zapakowane w pudelko w bagazniku + lekko pekniety zderzak rowniez moglem zabrac. ASO Viamot w Krakowie.

dlatego napisałem ze dotyczy AC, OC to zadośćuczynienie (nie trzeba naprawiać auta a ubezpieczyciel ma Ci wyrównać szkody), a jeżeli chodzi o AC to postępujesz tak jak w OWU a nie przepisach prawa.

Ganinex w Katowicach... chociaż mam do nich bardzo blisko to póki co traktuje ich wyłącznie w charakterze dostawcy płynu chłodniczego i jak na razie niczego więcej od nich nie potrzebowałem. Pamiętam tylko że jak miałem problem z jednym ksenonem to telefonicznie najpierw zapytałem ile by mnie kosztowała u nich ewentualna wymiana żarówki. Jak mi facet w słuchawce powiedział dwie stówy za samą robociznę to mi się odechciało dalszej rozmowy. Potem sam doszedłem do tego że winna była przetwornica. Jestem pewien, że gdybym wtedy do nich pojechał ze zleceniem wymiany żarnika, który był w porządku to podliczyliby mnie na czterocyfrową kwotę jak nic.

sama robocizna 6.5h x 120 zł
a pracownik dostanie 15 zł za godzinę no ale na helikopter trzeba zarobić ale to już przesadzają :)

Kiedyś z ciekawości tam byłem i zapytałem się o wymianę wahaczy góra, dół to mi powiedzieli że z TRW i robocizna jakoś 1100 zł..

a pracownik dostanie 15 zł za godzinę no ale na helikopter trzeba zarobić ale to już przesadzają :)

Kiedyś z ciekawości tam byłem i zapytałem się o wymianę wahaczy góra, dół to mi powiedzieli że z TRW i robocizna jakoś 1100 zł..

Wg mnie cena rewelacja
Srednio lekko liczac :
Dolne trw ok 350sztuka
Gorne ok 220 sztuka
I juz mamy 1140
A gdzie tam jeszcze robocizna ??

Aha - ceny troche na oko bo juz dawno nie przegladalem aktualnych cen

Ja się przyłączę do tematu i odradzę również ASO Bielsko Biała. Oddałem 147 GTA na wymianę rozrządu. Kwota robocizny wynosiła około 450 zł więc się skusiłem. Części potrzebne do wymiany zakupiłem we własnym zakresie (uszczelki pokryw zaworów 2szt,pompa wody plus kompletny rozrząd) wszystkie części oryginalne. Samochód odstawiłem i odebrałem w terminie. Po pewnym czasie okazało się że komputer wywala błędy wypadania zapłonów na 1-2-3 cylindrze nie działa klimatyzacja i cieknie olej z pod pokryw zaworów.Postanowiłem już nawet nie reklamować tej usługi bo obawiałem się o samochód :D i zabrałem się sam za ten rozrząd i resztę. Pożyczyłem blokady od GrzesiekK, i do roboty. Efekt . Złamali mi rurkę od klimatyzacji w okolicach pokrywy rozrządu (mało miejsca na wyjęcie pokrywy rozrządu wiec pewnie na siłę rwali) źle założone uszczelki dekli zaworów (wypadły z rowków prowadzących i po dokręceniu po prostu je przecięło) no i na koniec oczywiście przestawiony rozrząd na 3 wałkach !!! Urwać jaja by się przydało!!! Widocznie zapomniałem zapytać przed wymianą ile kosztowała by wymiana dobrze przeprowadzona :D Mógłbym się sądzić i pewnie bym sprawe wygrał lecz nie mam na takie sprawy czasu i tak jak pisałem wcześniej z obawy o samochód więcej bym go tam nie oddał nawet na reklamację.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót