Problem z Klima

Tomekcali

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2,0 JTS
Witam od jakiegoś czasu mam problem z klimatyzacja-nie chłodz przycisk świeci sprawdziłem co mogłem bezpieczniki przekaźnik ,według mnie sprezarka się nie załancza bo nie spadają obroty --może jakiś pomysł lub namiar na serwis Sosnowiec -okolice z góry dzięki pzd

Np brak czynnika chłodzącego w układzie.

Nie na pewno. Jak nie załącza się kompresor to może być za dużo czynnika, za mało czynnika, zatarta sprężarka, uszkodzone sprzęgło, uszkodzony presostat, uszkodzony przewód do kompresora (też tak już miałem, to jest jeden cienki kabelek).

może jakiś pomysł lub namiar na serwis Sosnowiec -okolice z góry dzięki pzd

przy sprężarce masz taki cienki kabel dotknij nim + przy aku i zobacz czy działa sprzęgło.
ja jeszcze na chwile odpaliłem auto i zrobiłem to samo, zaczęło lecieć zimne powietrze.
U mnie problemem był przekaźnik w przy aku, dlatego klima nie działała.

Dokładnie. Jak zepniesz na krótko to się dowiesz czy to wina układu czy elektroniki.

A mi chlodzi tylko w trakcie jazdy (chodz nie zawsze), na postoju kapa. Klima uzupelniona, filtr kabinowy nowy, podszybie czyste, jakies pomysly? moze tez sprzegielko szwankuje?

Ni, kompresor jest już do wyrzucenia. Nie trzyma ciśnienia i powinien Ci to powiedzieć koleś podczas napełniania bo to widać na manometrach.

Przy babijaniu koleś jeszcze chwalił, że 10 C na wyjściu. Moze przez kilka sekund tak, później wybija.

10 stopni to za dużo. 8 to już max. Czyli nie ma co zachwalać. Kit Ci sadzi.

Amortyzatory
Powrót