Podpiecie pod kompa Lancia Y 96r

majster

Nowy
Auto
Same ALFICE
Hej.

Potrzebuje podpiac pod kompa moja nowa maszyne lancie y 1.2 z 96r. Gdzie nie ma gniazda OBD2 lecz starsze 3 pinowe jak sie nie myle.
Czy ktos z moich stron ma mozliwosc wykonania takiej operacji.
Moj laptop wysiadl, a teraz pisze z tel inie mam jak połączyć sie z sterownikiem.

Ja tez kupiłem właśnie taka y i mam czym to podpiąć

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

1.2 16v 98

Program IAW SCAN 2 ale mój wóz sie ciągle rozłącza,pod KTSa go wpiąłem i jest podobnie więc taką ma komunikacje,ale ja miałem szarpania i zapała sie kontrolka silnika,zakupiłem wczoraj potencjometr przepustnicy i strzał w 10-kę śmiga jak szalona.
Biore się za zawias i bedzie gotowa
Co ty masz za silnik i co cie trapi?

U mnie siedzi bezkolizyjny 1.2 8v 60km -istny demon. Skrzynia 6 biegowa.
Jezdzi normalnie, ale:
1. Dosc dlugo kreci na zimnym silniku zanim zapali, na cieplym pali super od tzw. Strzalu
2. Czuje mocne drżenie wnetrza jak silnik pracuje na biegu jalowym, po wlaczeniu swiatel jest jeszcze gorzej.
Kilka faktow:
-wszystkie filtry wymienione
-rozrząd wymienipny
- sprawdzone luzy zaworowe
- cismienie paliwa rowno 1 bar
- ladowanie aku 14.20v na wolnych
- obroty stoja równo bez falowania
- katalogowe 160 nim lecialem bez zadnych oporow

Jedna rzecz, ktora pewnie pójdzie na pierwszy strzal to poduszki zawieszenia silnika.
Troche mnie wkurza to wibrowanie wieksze jak w starym dieslu.

Nie chce sypac teoriami ale fakt drgania jedynie z poduszek ale po włączeniu świateł?ja mam alternaor po naprawie ale mozesz sprawdzic czy nie jest peknieta obudowa bo ladowanie moze byc a podczas pracy jest opor i moze dlatego.
Odpalanie to ciekawe,zwroc uwage na to jakie sa zamontowane swiece bo te sterowniki nie znosza swiec bez rezystora i sa jaja nie do opanowania jak ktos nie wie o tym malym szczegole.Czyli przyklad swiecy to BKR5EZ z rezystorem a przyklad bez BP6E
z nomenklatury NGK najlepiej zalozyc to co podaja w katalogu.Ewentualnie moze czujnik polozenia walu ale to jakos nie pasuje bo na cieplym byloby gorzej.Kompresje mu mozesz zmierzyc z ciekawosci.
Sprawdz sobie jeszczcze czujnik temperatury dla ECU ale to jedynie podmiana albo jak jest stary to 20zł nie kasa to zmien

Ja już zmienilem termostat dwa czujniki,jeszcze mnie czeka naprawa sciezek na lub wymiana czujnika poziomu paliwa.
Ja mam 5 biegow ciekawe czy 6ka pasuje bo mi 2 zgrzyta,ale 200 leci:D 1.2 16V jednak jest niezly jak na te nadwozie
Brak klimy niestety i musze dokupic jakies alusy:D

500ohm pewnie

Czujnik temp. wody wymieniony i pali już normalnie bez długiego kręcenia.

Nadal jednak mam niemiłosierne drgania wnętrza. Czuje mocne wibracje nadwozia na wolnych obrotach.
Podmieniłem nawet aku z JTDka i nic to nie dało jak się rozgrzeje i obroty spadają do 850 to drga za mocno jak na benzynę. JUż mój diesel mniej drga.
Wkurza mnie to, bo poduszkę skrzyni wymieniłem i fakt była zerwana przez co biegi ciężko wchodziły - teraz lekko jak na fiata, ale drgania pozostały nadal...

Świece i przewody ew.silniczek krokowy, odepnij Aku i zobacz po wpieciu jak się zachowuje może mu obroty spadają za bardzo albo właśnie zapłon wypada na jałowym. Sprawdź też te świece jak ci pisałem jaki mają symbol

Amortyzatory
Powrót