Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Zgadza sie, 5mm jest bez kolnierza. Dlugosc kolnierza piasty jest ok 16mm. To jesli doloze dystans 5mm to i tak jeszcze zostaje ok 11mm kolnierza. Uwazam ze bedzie ok, felga bedzie siedziala. Czy jak?
Nie tak do końca git...
Kołnierz piasty wystaje 15 mm poza tarczę. Odejmujesz 5 mm i zostaje około 10 mm. Otwór centrujący w feldze zazwyczaj ma fazowanie na rancie. Głębokość fazowania to 4-8 mm. Piasta też często ma lekką fazę (2-3 mm) w zależności od firmy. Więc jeśli będziesz miał pecha to obie fazy się niejako miną i felga nie będzie miała oparcia na niczym poza śrubami. Żeby to sprawdzić musisz wszystko dokładnie zmierzyć lub wsadź do felg śruby, załóż na nie podkładki na grubość 5 mm i zamocuj tak koło na podnośniku. Jeśli pod lekkim dokręceniu będziesz miał luz osiowy to jest źle.
Witam, przymierzylem i pomierzylem felge. Felga pasuje i dobrze siedzi na piascie. Nie ma luzu osiowego. Martwi mnie tylko nieduzy luz pomiedzy felga a krawedzia zacisku. Luz wynosi 1,3 mm. Wystarczy to?
- - - Updated - - -
Ogolnie nic nie obciera. Gdzies tam wyczytalem ze min powinno byc 2mm, ale nie wiem????
Masz moze wymiary bo dzwonilem do nich i mam napiasac w mailu. Co tam trzeba im podac? Jak robiles do alfy 159 to do brery bedzie to samo. Suwmiarka mi sie nie miesci w feldze a kola nie chce mi sie zdejmowac. Podaj wymiary jak masz
Tyle wymiarow wystarczy? Myslalem ze jeszcze zew srednica.
W sumie wolalbym zrobic grubosc 5.5mm bo felga bedzie lepiej siedziala na kolnierzu. Mysle ze tez bedzie ok. Wtedy luz pomiedzy zaciskiem wyjdzie 1,8mm.
dostalem dystanse, rozstaw śrub i grubość ok. tylko srednica zewnętrzna dystansu jest troche mniejsza o ok. 6mm po obu stronach (czyli ok 12mm po calosci) od kolnierza felgi. tak ma być?
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.