Wymiana szyby czołowej w ASO

kobe83

Aktywny
Auto
AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
Cześć.
Czy jakieś ASO AR na Śląsku ma pojęcie o wymianie szyby czołowej?
Ogólnie mam AC w Link 4 z opcją "warsztat" czyli ASO. Zrobiłbym to np w takim Pilkingtonie w Piekarach ale jeszcze się nie dowiedziałem czy mogę poza ASO.
Z drugiej strony miałbym całkowicie oryginalną szynę z logo AR. Chyba, że się mylę i oni dają też zamienniki.
Tylko obawiam się jakości usług.

Ogólnie mam naprawę na oryginalnych częściach w ASO, to szkoda nie skorzystać i wkładać zamiennik. Człowiek płaci kolejny rok tylko kasę na to ubezpieczenie.

Moim zdaniem można poza aso, wymagana jest tylko faktura, aczkolwiek takie naprawy lepiej robić w opcji bezgotówkowej, a w aso często gęsto zamawiane są do szyb lokalne firmy szybeksiarskie z opcją dojazdu i wklejają na miejscu w bramie aso.

Jestem po wymianie szyby w ASO w Katowicach czyli GANINEX GAZDA GROUP na Roździeńskiego więc mogę napisać opinie.
Ogólnie robotę oceniam dobrze. Szyba wklejona prosto, nic nie przecieka i tapicerka nie uwalona klejem. Chociaż nie udało im się nalepki rejestracyjnej przekleić. Albo się nie chciało.
Ale coś czułem, że przed odbiorem muszę wszystko dokładnie sprawdzić.
I było warto, bo brakowało spinek w podszybiu. Jedna urwana. Jak zwróciłem uwagę, to pierwszy komentarz gościa z likwidacji szkód, że tego nie ściągali.
Nie wiem czy ktoś potrafi wymienić szybę bez demontażu podszybia :-)
Dopiero przyszedł mechanik i stwierdził, że kołki się pourywały przy demontażu i nie miał innych. Ok miały prawo. Ale mógł je zamówić w ten sam dzień. Pewnie liczyli, że nie zauważę.
Mają mi zamówić i zamontować.
Faktura na 2600 zł. Sama zwykła ori szyba do 159 to koszt 1800 zł

Amortyzatory
Powrót