• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Fotoradar Bytom

kobe83

Aktywny
Auto
AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
Chodzi mi o fotoradar stacjonarny przy wjeździe do Bytomia za mostem obok stacji BP.
Jeżdze tamtędy codziennie i zawsze zwalniam. Jednak dzisiaj po urlopie rano jechałem lekko zaspany i zagapiłem się. Ockonołem się jak błysło czerwone światło :). Miałem jakoś 80 km/h. Pech, że było pusto i nikt przedemna nie jechał.
Ale moje pytanie czy ten fotoradar jest czynny, czy jest to może straszak tylko. Przyszło komuś już z tamtąd zdjęcie?

zazwyczaj puszek na radary jest zdecydowanie więcej niż radarów;
w moich rejonach wygląda do tak, że co kilka dni radar jest przekładany w inne miejsce - więc z faktu, że dzień wcześniej działał (lub nie) nic pewnego nie wynika;

Znalazłem w necie cos takiego: "zdjęcie idzie od kilku dni do kilku tygodni jednakże jeśli nie zostanie dostarczone w ciągu 30 dni od daty zrobienia fotki to mandat jest nieaktualny" .Czy to prawda?

szczerze mówiąc nie wiem (choć sam dostałem po ponad 2 miesiącach);
natomiast jeśli rzeczywiście tak byłoby, to nie należy cieszyć się przedwcześnie - wówczas delikwenta czekałby sąd grodzki (tak jak przy odmowie przyjęcia mandatu);

co do bytomia to spokojnie ja tam latam czesto z gliwic do chorzowa i ani jedna ani 2 bella nei dostała fotki a pstrykało nie raz :) a co do mandatu to wiesz róznie to bywa bo zalezy gdzie dostaniesz mandat czasem to trwa bo np foto CIe trafi nad morzem ...

A wiecie może co postawili pomiędzy Piekarami Śląskimi a Bytomiem na obwodnicy piekarskiej ? Na pasie w kierunku Bytomia ? Stoi tam ładny słup - wygląda jak ozdoba a czy to aby przypadkiem nie jest foto radar ?

Futoradar jest też koło basenu dla nurków na chorzowskiej przy wyjezdzie z Bytomia > wiem bo własnie odebrałem z straży miejskiej 500 mandat i 10 punkt. Gdy odbierałem Mandat dowiedziałem się że bedzi 20 nowych fotoradarów w tych okolicach . Straz czy policja nie ma terminu dostarczenia mandatu mój kolega dostał po 6 miesiacach ,wiem tylko ze punkty licza sie od daty zrobienia fotki.

Tak wiem że tam stoi -ale interesuje mnie to nowe "coś". Jak będę wracał w czwartek obejrzę to dokładnie.

A wiecie może co postawili pomiędzy Piekarami Śląskimi a Bytomiem na obwodnicy piekarskiej ? Na pasie w kierunku Bytomia ? Stoi tam ładny słup - wygląda jak ozdoba a czy to aby przypadkiem nie jest foto radar ?

Tak jahu - zgadza się - to jest foto radar ale nie powiem Ci czy służy do robienia prawdziwych zdjęć czy tylko do straszenia. Póki co nikt z moich znajomych z tego słupa prezentu nie dostał.

Co do radaru koło BP na Chorzowskiej w Bytomiu - postaliśmy tam ostatnio z kumplem pooglądać jak to działa. Zauważyliśmy dziwną zbieżność - radar błyska wszystkim ,którzy przejechali na żółtym - nawet tym jadącym 30km/h.

drodzy koledzy w województwie śląskim pozostało tylko 7 działających wkładów ponieważ reszta się zepsuła i komenda wojewódzka nie ma na naprawę tych sprzętów wiec trzeba mieć wielkiego pecha żeby trafić :)

---------- Post dodany o godzinie 06:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 06:34 ----------

90% skrzynek to tylko straszaki błyskają na byle ruch :)

Pechowy tydzień mam :). Może kogoś z was zatrzymali wczoraj na Portowej w Gliwicach. Czarna 156 przed liftem. Pytam dlatego, że jak mnie zatrzymywali to własnie ona odjeżdżała. Zaskoczyli miie podczas wyprzedzania jednego dostawczego trupa. Teoretycznie najechałem na pasy i linie ciągła :P. Ale upiekło mi się 50 zł bez punktów.

Taaak to fotoradar, działa i to dobrze, jezdze tamtedy do pracy,widziałem ostatnio jak kilka razy "strzelił", raz do Golfa, a raz do BMW, tak ze uwazac prosze w tych okolicach

pozdrawiam

Tak jahu - zgadza się - to jest foto radar ale nie powiem Ci czy służy do robienia prawdziwych zdjęć czy tylko do straszenia. Póki co nikt z moich znajomych z tego słupa prezentu nie dostał.

Co do radaru koło BP na Chorzowskiej w Bytomiu - postaliśmy tam ostatnio z kumplem pooglądać jak to działa. Zauważyliśmy dziwną zbieżność - radar błyska wszystkim ,którzy przejechali na żółtym - nawet tym jadącym 30km/h.

Potwierdzam,dziennie tam do pracy jeżdżę,jeżeli już ktoś na żółtym na pasy wjedzie to niech staje zaraz za pasami i czeka na zielone patrząc we wsteczne czy auta ruszają,radar sprzężony ze światłami:)

Amortyzatory
Powrót