Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Temat: Regeneracja felg aluminiowych

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Złoty
    Mieszka w
    Jaworzynka
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD Q4 SW DISTINCTIVE

Domyślnie

też mam lekkie prostowanie. Dodatkowo felgi malowane proszkowo i ciężko będzie wypiaskować i mocno podrapane. Zobaczymy efekty. Nic tu w okolicy innego nie znalazłem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał Proxim@Ar Zobacz post
    700 zł? To sporo.. Ja za lekkie prostowanie, ściąganie starego lakieru, plus malowanie dałem 450 zł.. Efekty-
    Malowanie proszkowe za tyle? Uzupełnienie ubytkow tez jakies bylo na rantach? Chcę odnowic zima 17ti od 156 i pytałem w firmie Malmet z Pabianic (znanej w Polsce centralnej) chca 150 zł za sztukę - zdjecie starej powliki, renowacja ubytkow i trzykrotny proszek.

Wyslane z GT-I9300

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Nie polecam Formy która prostuje Felgi w Tychach - zwie się : KTECHNOLOGY

skasowali mnie 450zł ( niby jedno większe prostanie , i 3 mniejsze ) , i generalnie gówno zrobili , nie wspomnę ze potem gosć wciskał mi że to Opona .
    Na koniec gość te gorsze dał mi na tył , a lepsze na przód .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Złoty
    Mieszka w
    Jaworzynka
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD Q4 SW DISTINCTIVE

Domyślnie

Jestem już po regeneracji moich 17" i szczerze mówiąc nie do końca zadowolony. 3 prostowania z czego jedno jak twierdził na piaście i nie dał rady całkowicie wyprostować. Felgi fakt w tragicznym stanie i sporo ubytków (głębokie rysy) i do tego jak twierdził malowane proszkowo czyli farba gorzej schodzi przy proszkowaniu. 200 wziął za prostowanie i 700 za malowanie i proszkowanie. I o ile alusy ładnie wyciągnął z rys tak wszystko zaprzepaścił malowaniem. Nie ma jakiejś tragedii ale są widoczne niedociągnięcia w zagłębieniach. Mimo wszystko za 700zł można było mieć perfect pomalowane.
    Ale chyba jedyna firma w okolicy zajmująca się kompleksową regeneracją felg więc wyboru dużego nie miałem.

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    Na koniec gość te gorsze dał mi na tył , a lepsze na przód .
    gorsze powinno się dawać zawsze na tył

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    były Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1.6 TS

Domyślnie

a co sądzicie o firmie z Katowic na Brynowskiej 24 ? Zamierzam oddać tam jedną felgę do spawania. Na Oswobodzenia to robią tylko malowanie a na twardej akurat urlop i za długi termin. Byłem też w Bomie w Katowicach na Krakowskiej to się nawet nie podjęli. Felga ma jakieś małe pęknięcie nie widoczne na pierwszy rzut oka. Dodatkowo jest ono na rancie - uchodziło mi powoli powietrze i myślałem, że opona, ale po zanurzeniu bąbelki wydobywały się z felgi. Jest jeszcze jakiś dobry warsztat w okolicy ?
    Blog motoryzacyjny - Zapraszam, coś o alfach też się znajdzie

Darmowy katalog stron

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mihu
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    166 2.4 JTD 2001, 159 SW 1.9JTDM 16v 2008

Domyślnie

Cytat Napisał Amadi90 Zobacz post
    a co sądzicie o firmie z Katowic na Brynowskiej 24 ? Zamierzam oddać tam jedną felgę do spawania. Na Oswobodzenia to robią tylko malowanie a na twardej akurat urlop i za długi termin. Byłem też w Bomie w Katowicach na Krakowskiej to się nawet nie podjęli. Felga ma jakieś małe pęknięcie nie widoczne na pierwszy rzut oka. Dodatkowo jest ono na rancie - uchodziło mi powoli powietrze i myślałem, że opona, ale po zanurzeniu bąbelki wydobywały się z felgi. Jest jeszcze jakiś dobry warsztat w okolicy ?
    Mogę polecić ten warsztat http://tablica.pl/oferta/prostowanie-felg-wulkanizacja-ID7ZpW.html jest na trasie na Olkusz ,za karczmą bida zjazd na Klucze
    Włoskie maszyny mimo swoich wad i kontrastów są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Są dla pasjonatów , nie dla konsumentów

Użytkownik Rowerzysta Avatar dejot_ns
    Auto
    MiTo QV

Domyślnie

Ktoś zna może firmę w Nowym Sączu ? chce odnowić swoje 17stki i szukam dobrego majstra w przystępnej cenie..

Użytkownik Rowerzysta Avatar esdablju
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    rodzinne kombi na ropę ;)

Domyślnie

w Nowym Sączu nie znam ale ja zawsze oddaję felgi do renowacji do Żor. Chłopak zajmuje się wszystkim począwszy od prostowania, piaskowania i malowania proszkowego i nie tylko. Robił mi 4 komplety felg i złego słowa nie powiem. Jak by ktoś chciał numer to 797366303 co do cen to by trzeba było pewno rozmawiać na podstawie konkretnego przypadku ale z czystym sumieniem mogę polecić bo z tego co udało mi się znaleźć to była jedna z najsensowniejszych propozycji - nie mówiąc o dodatkowym atucie że właściciel też jeździ Alfą

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

Cytat Napisał dejot_ns Zobacz post
    Ktoś zna może firmę w Nowym Sączu ? chce odnowić swoje 17stki i szukam dobrego majstra w przystępnej cenie..
    kolega oddawał do firmy Termix w Świniarsku-zajmują się m.in.właśnie renowacją i proszkowym malowaniem, poza tym OLD-CAR na krajewskiego obok sp.ni 1go maja. powodzenia.
    acha-krakusi chwalą colorex.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dejot_ns
    Auto
    MiTo QV

Domyślnie

Cytat Napisał jan dukat Zobacz post
    kolega oddawał do firmy Termix w Świniarsku-zajmują się m.in.właśnie renowacją i proszkowym malowaniem, poza tym OLD-CAR na krajewskiego obok sp.ni 1go maja. powodzenia.
    acha-krakusi chwalą colorex.
    Właśnie miałem pisać o tym Termixie, fajna cene maja, 60zł za sztukę.. muszę w tyg podjechać i zobaczyć czy mają coś do wglądu przed i po