Mechanik godny polecenia

Pfourul

Nowy
Auto
156 2.5 V6 R(etarded)-System
Witam,
Jestem posiadaczem alfy od niecalego tygodnia :) Ze wzgledu ze musze troche przy aucie zrobic poszukuje dobrego mechanika znajacego sie na autach marki AR, najlepiej zeby byl w poblizu Katowic. Dzisiaj probowalem wymienic olej, ale mechanik nie mial pojecia jak wyciagnac filter w tym silniku. Jutro sie przejade do Autoport Motors w Katowicach ul. Pawła Chromika.
Na wizytówce maja Alfe wiec moze sie znaja na rzeczy.
Jak macie zaufanych mechanikow to smialo podawajcie do nich namiary :)

Ok, dziekuje za pomoc ;P, wlasnie wrocilem z wymiany oleju i filtra powietrza.
W przyszlym mies czeka mnie rozrzad i nie wiem za bardzo do kogo sie wybrac. Autoport za wymiane chce 400zl, a ItalAuto 500zl.

Ostatnia edycja:
Rozrząd muszę przesunąć na dalszy plan,
Potrzebuje blacharza ktory wyciągnie mi przedni pas, oraz zamontuje błotniki, maskę szybę itd oraz chłodnice, zawieszanie z prawej strony oraz zamontuje nowy kokpit razem z poduszkami.
Znacie jakiś taki warsztat który nie zedrze ze mnie ostatnich pieniędzy?

Trzeba to naprawić
http://www.forum.alfaholicy.org/showpost.php?p=328929&postcount=10

Ostatnia edycja:
a w Raciborzu lub okolicach Raciborza, może w Rybniku lub Wodzisławiu jest jakiś mechanik godny polecenia, który zna się na alfach ?

czesci do niego posiadasz?
jesli tak to moglbym spytac goscia ktory robil moja Belke..

a wygladala tak:
pozdro

Kurde chlopie co ci sie stalo wtedy o O, ja myslalem ze mam powaznie rozwalolony woz, ale jak spojrzalem na Twoj to sie wystraszylem.
Co do mecha, to AR jedzie w poniedzialek na warsztat do dąbrowy, albo dąbrówki :P teraz nie pamietam do warszatu powypadkowego do Pana ktorego nazwisko zaczyna sie na Sz (cos slaba ta moja pamiec ;D)

Koszt robocizny 2500zl + do tego czesci ktore on pochyta, ja biore na siebie grill i zderzak :)

Ja znam mechanika godnego polecenia z Rybnika
Już paru alfaholików z forum naprawiało zwoje Alfy
Jak chcesz namiary to pisz na PW
Pozdro

jak Ci się chce jechać do Częstochowy to

http://alfa-lancia.com.pl
W sumie mechanikow juz sobie zalatwilem,
od mechaniczych rzeczy Autoparts, a od blacharki Szałaj.
Gdy jechalem po "nowa" deske rozdzielcza w sobote wpadlem na pomysl ze jak juz jest wyciagnieta z auta, to moze dac by ja do obicia biala skora (tak jak fotele). Tylko zastanawia mnie jaka moze byc cena takiej zabawy oraz czy zwykly tapicer meblowy sobie z tym poradzi.

Witam. Jeżeli potrzebujecie dobrego i pewnego warsztatu polecam "AWAP SERWIS" w Jaworznie. Wymieniałem kompletny rozrząd pasek wieloklinowy wszystkie rolki napinacze i pompę wody wraz z płynem chłodzącym , zapłaciłem 450zł za robociznę i dostałem roczną gwarancje na usługę oraz gwarancje producenta na części. Jak oddajesz samochód dostajesz zlecenie naprawy na którym wszystko jest czarno na białym napisane co warsztat naprawia. Wymieniają części tylko na te najlepszej jakości . Pozdrawiam

Ul. Krakowska 91A

43-600 Jaworzno

tel. 32 615 01 19

Godziny otwarcia:
pon.-pt. 8:00-19:00
sob. 8:00-15:00

jedź do mojego ojca gwarantuje Ci ze nikt lepiej Ci auta nie zrobi, jesli jestes zainteresowany to moge podać Ci namiary

Witam. Ja mam szybkiego taniego mechanika (legalny warsztat) w mikolowie. Facet jest dosyć specyficznym człowiekiem robote wykonuje od ręki za rozrząd w v6 3.0 robi za 250zł co może troszke dziwić. Miałem brać vke dlatego też pytałem ile mi wezmie. danielewl35@interia.pl podaje kontakt jak ktoś jest zaintresowany to pisać. Dodam iż facet nie jest rozwinięty pod względem eletronicznym Nie dysponuje kompem nie podpina sprawdza bledów itp itd. Zawieszenie skrzynie sprzęgła uszczelki rozrządy tego typu sprawy owszem. Pozdrawiam

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Dodam iż każde tego typu naprawy robie u niego i jestem zadowolony. Samochód mu zawoze po czym mnie lub naprawiony wóz odwozi do domu. W chwili obecnej Alfunia u niego stoi...Dziś ją odbieram. ;-)

Witam. Ja mam szybkiego taniego mechanika (legalny warsztat) w mikolowie. Facet jest dosyć specyficznym człowiekiem robote wykonuje od ręki za rozrząd w v6 3.0 robi za 250zł co może troszke dziwić. Miałem brać vke dlatego też pytałem ile mi wezmie. danielewl35@interia.pl podaje kontakt jak ktoś jest zaintresowany to pisać. Dodam iż facet nie jest rozwinięty pod względem eletronicznym Nie dysponuje kompem nie podpina sprawdza bledów itp itd. Zawieszenie skrzynie sprzęgła uszczelki rozrządy tego typu sprawy owszem. Pozdrawiam

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Dodam iż każde tego typu naprawy robie u niego i jestem zadowolony. Samochód mu zawoze po czym mnie lub naprawiony wóz odwozi do domu. W chwili obecnej Alfunia u niego stoi...Dziś ją odbieram. ;-)

A ten mechanik posiada blokady ?

Amortyzatory
Powrót