• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Polecane kąpieliska na śląsku

• Autor wątku Autor wątku plancior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

plancior

Guest
Hej,

Postanowiłem założyć taki temat, jako że pogodę mamy idealną na siedzenie nad wodą.
Jakie są Wasze ulubione kąpieliska?
Mówię tutaj raczej o zalewach, jeziorkach, stawach a nie basenach.
Preferuję bardziej coś naturalnego, niż zbiegowisko ludzi na małym terenie.

Co Wy na to?
Weekend się zbliża i właśnie się zastanawiam gdzie uderzyć, oczywiście o ile pogoda dopisze :D

Ja z mojej strony mogę polecić Czechowice w Gliwicach. Byłem tam kilka lat temu ale bardzo mi się podobało.

Osobiście polecam i jeżdzę na Sosinę do Jaworzna :) Parking duży, miejsca też dosyć ale tam bardzo dużo ludzi chodzi.
Rowerki, kajaki, punkty gastronomiczne.

Właśnie za 25 minut tam jade przed pracą poleżeć z 3 godzinki ;)

Pogoria 3 w DG,zalew Kuźnica Wareżynska od str Wojkowic Koscielnych(pogoria 4-tyle że dziko,zero ratowników)ewentualnie Nakło-Chechło,koło TG.Nie wiem jak woda po tych deszczach i powodziach,na pogori 4 był teraz syf,chociaż szło sie kąpać.

a kiedys zrobilismy spocik na puławniowicach za gliwicami z A4 widac :)
jest ratownik jest piwko rybki są dla mnie bomba :)

na Łaziskach jest odkryty basen, ogromny, kilka kapielisk w tym dla niemowlakow co by sie nie utopily, malych dzieci, mlodziezy, rekreacyjny i duzy do plywania. cena za caly dzien z tego co sie orientuje ulgowy kosztuje 4.50,- za caly dzien ;)

Dzięki za informacje.
Na kilku kąpieliskach które wymieniliście już byłem.

Dorzucę jeszcze jedno fajne od siebie.
W środę byliśmy nad jez Łąka (niezła nazwa co) pod Pszczyną.
Fajna plaża, woda całkiem ciepła, jedynie podłoże trochę mułowate. Ale ogólnie polecam.
Teren zamknięty, mają browarki, można wypożyczyć rowerek itp.

Do tego jeszcze dorzucę Pniowiec w Rybniku.
Kąpielisko dzikie, ale bardzo je lubię.
Wczoraj byłem sprawdzić stan wody.
I powiem, że rewelacja, woda cieplutka bardzo no i czysta.
Pięknie się pływało. Szkoda, że dzisiaj to już nie ta pogoda :(

przeczyce :) też fajna opcja :D

A czy tam się można kąpać?
Na Przeczycach byłem raz, ale to popływać na łódce kumpla.

Dorzucę jeszcze jedno fajne od siebie.
W środę byliśmy nad jez Łąka (niezła nazwa co) pod Pszczyną.
Fajna plaża, woda całkiem ciepła, jedynie podłoże trochę mułowate. Ale ogólnie polecam.
Teren zamknięty, mają browarki, można wypożyczyć rowerek itp.

Niegdyś co sezon odwiedzałem tamte tereny najlepsze jest to że jeszcze 3 lata temu za wejście na plaże nie trzeba było nic płacić ale ktoś pomyślał że i na tym można zarobić ;). W każdym bądź razie z czystym sumieniem polecam Łąkę koło Pszczyny:)

Ostatnia edycja:
BALATON w Trzebinii , od Jaworzna rzut beretem ale rewelacja !!!!
Koleżanka aniucha05 ma rację!
Zdecydowanie najlepsze miejsce w Polsce [z tych w których byłem oczywiście]!!!
Najlepiej pojawić sie tam przed 9.00 i nie ma wtedy problemu z zaparkowaniem

pozdrawiam

Olza/Buków koło Gorzyc
browar, rowerki, kajaki, itd jakiś ratownik też jest
polecam ale tylko w soboty w niedziele za dużo ludu tam przebywa.
Podobno fajnie też jest w Szymocicach ale jeszcze tam nie byłem może w ten weekend tam wpadne.
Pozdrawiam

basen Księżna Góra-Radzionków-po naszymy na Cidach, kejs tam było czi dwadzieścia... ech to były casy, na kole przez kocigórki sie jechało kole brili...

we Piekarach jest jesce basyn na starym łodrkyty, ale tam jest fest rasa..

Ostatnia edycja:
Olza/Buków koło Gorzyc
browar, rowerki, kajaki, itd jakiś ratownik też jest
polecam ale tylko w soboty w niedziele za dużo ludu tam przebywa.
Podobno fajnie też jest w Szymocicach ale jeszcze tam nie byłem może w ten weekend tam wpadne.
Pozdrawiam

A kolega to dlaczego nie da znac że jest tak blisko mnie? na drugi raz daj cynka to podjade oblukac twoją bryke... mam może z 7km do Olzy.

A kolega to dlaczego nie da znac że jest tak blisko mnie? na drugi raz daj cynka to podjade oblukac twoją bryke... mam może z 7km do Olzy.

bd tam teraz na weekend cały jak wszystko wypali ale raczej nie swoją bella (%), swoją drogą to szłoby zrobić jakiś zlot lokalny, kiedyś o tym myslałem ale niebardzo wiem gdzie:/
do mnie jutro patryk_wey wbija błędy pokasować to bd taki malutki zlocik:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót