• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Warsztaty 156 na Górnym Śląsku - mechanik, blacha, elektroni

• Autor wątku Autor wątku Istvan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Istvan

Guest
Czy Koledzy z Górnego Śląska mogą pomóc, jeśli chodzi o:

- znalezienie dobrego miejsca, gdzie można zrobić okresowe przeglądy i wymiany w ar 156 jtd?

- znalezienie elektronika, który będzie potrafił naprawić zepsutego pilota (2002) - z prawdopodobnie uszkodzonym mikrowyłącznikiem

- polecenie dobrego miejsca gdzie można zrobić konserwację podwozia

- dobrego blacharza do kosmetyki (parę malutkich zaprawek, polerowanie) - czy może to najlepiej jednak we własnym zakresie?

Z góry dziękuję. Im bliżej Gliwic, tym lepiej.

Re: Warsztaty 156 na Górnym Śląsku - mechanik, blacha, elekt

Istvan napisał:
Czy Koledzy z Górnego Śląska mogą pomóc, jeśli chodzi o:

- znalezienie dobrego miejsca, gdzie można zrobić okresowe przeglądy i wymiany w ar 156 jtd?

- znalezienie elektronika, który będzie potrafił naprawić zepsutego pilota (2002) - z prawdopodobnie uszkodzonym mikrowyłącznikiem

Bosch service (28 km od gliwic w kier. sosnowca)
Drozdż
tel 32-269-70-43
czynne od 9-17

maja tam specow od wielu marek w tym dwoch od AR.plusem ich jest to ze spec od alfy robi alfe,a spec od bmw :twisted: robi bmw.polecam! nie ma rzeczy niemozliwych dla nich.pozdro

elektry naprawia rzeczy przez innych nie zdjagnozowane.doswiadczone na wlasnej :x :D skorze :x :D

Dzięki za info. Zadzwonię i się dowiem, czy by mi kluczyk naprawili.

Podbijam temat - naprawdę nikt nie wie, gdzie na G.Śląsku można zrobić przegląd AR?

Może troche daleko od Gliwic ,ale polecam. Lakiernik fachowiec a jego brat super mechanik . Obydwaj godni polecenia . Świerklaniec okolice Tarnowskich Gór nr.tel 607-574-903 lub 32 284 31 68 to ich stronka www.pwtuning.pl ( oczywiscie nie zajmują sie wylącznie tym co w adresie strony) :)

Mariusz widzę ,że Twoja AR załapała się do galerii :wink:

(ale niektóre projekty mnie przerażają... :shock: zwłaszcza ten Mercedes. Przykład jak z fajnego autka zrobić "kundla"...)

Bytom http://www.ricambi-service.pl/in_index.php?dir=1_Start
Panowie zajmują się włoskimi autami od początku lat 90tych. Nie boją się Alfy. Bylem kilka razy i zawsze na podjezdzie stala jakas Alfa lub Lancia. Wiedzieli nawet gdzie sa zamontowane tarcze hamulcowe w mojej 75 :shock: . Ba, nawet mieli na stanie nowe :shock: :shock:

Pozdrawiam

Re: Warsztaty 156 na Górnym Śląsku - mechanik, blacha, elekt

Korczu napisał:
Bosch service (28 km od gliwic w kier. sosnowca)
Drozdż
tel 32-269-70-43
czynne od 9-17

maja tam specow od wielu marek w tym dwoch od AR.plusem ich jest to ze spec od alfy robi alfe,a spec od bmw :twisted: robi bmw.polecam! nie ma rzeczy niemozliwych dla nich.pozdro

elektry naprawia rzeczy przez innych nie zdjagnozowane.doswiadczone na wlasnej :x :D skorze :x :D

Witam, czy to jest dobry nr tel.? masz moze inny bo siedze na linii i nic...

Co do Ricambi w Katowicach, podjechałem tam i nie wiedzieli jak otworzyć maske w 156. W warsztacie stało uno i cinquecento. Może miałem pecha ale pierwsze wrażenie ma decydujący wpływ, jednak z tego co tu piszecie jestem w błędzie. Wtedy jednak zrezygnowałem ze zlecenia na rzecz innego warsztatu.

csscss napisał:
Co do Ricambi w Katowicach, podjechałem tam i nie wiedzieli jak otworzyć maske w 156. W warsztacie stało uno i cinquecento. Może miałem pecha ale pierwsze wrażenie ma decydujący wpływ, jednak z tego co tu piszecie jestem w błędzie. Wtedy jednak zrezygnowałem ze zlecenia na rzecz innego warsztatu.

RICAMBI w Bytomiu nie ma nic wspolnego z tym w Katowicach.

Do Katowic zadzwonilem kiedys po poscie jednego z forumowiczow i powiedzieli mi ze wymiana klockow i tarcz to ok, ale z niczym innym za bardzo nie mieli styczności i sami zasugerowali, zeby poszukac gdzie indziej.

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót