Dobry lakiernik na śląsku

jakubGTV

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3,0V6
dziś rano mężczyzna jadący renault megane wjechał na mój pas i uderzył mi w przód... teraz pytanie.. czy zna ktoś dobrego i taniego lakiernika na terenie śląska? do malowania przedni zderzak + prawy błotnik jutro wkleje kilka fotek przodu... ehhh a mam ją dopiero trzy miesiące...

z Zagłębia to znam osobiście KamilDG - pracuje w warsztacie/lakierni
zagadaj z nim
w razie czego służę jego tel.

generalnie nie ma dobrych i tanich rzeczy, no chyba że wino...;]

Jesteś z Jastrzębia, znam w Bielsku dobrego gościa, On mnie uczył lakierować, jak dla mnie to magik, maluje najdroższe samochody w Bielsku łącznie z ferrari które kiedyś tam jeździło i stoi teraz w komisie :-) Ludzie mają o nim dobre zdanie, choćby ze względu na to że maluje nowe auta. Zakład jest na Jaśminowej, Bielsko-Biała. Generalnie to mała robota, jakbym był w domu na miejscu to bym ja Ci to zrobił, ale mieszkam teraz gdzie indziej.

Jak miałeś sprawdzony egzemplarz bezwypadkowy, to zrób oddaj na naprawę bezgotówkową - powymieniaj uszkodzone blachy, plastiki.
"Tani lakiernik" zrobi to tanio, czyli bez całej otoczki, która powinna towarzyszyć naprawie.

Tanio to się robi jak jest Twoja wina i nie ma Auto Casco

sprawdzona sztuka od szerszenia... kurde popełniłem wielki błąd bo zgodzilem sie na 250zł bo w sumie do przemalowania jeden element ale cóż ludzie popełniają błedy... przemalowałem sam lakierwm w spraju i jest git teraz czekam az mi ktos znowu wymusi i juz wiem co i jak... pozdrawiam i dziekuje za rady...

Ja mam też do malowania i szpachlowania trzy elementy z mojej winy... Czy macie namiary gdzie można by kupić lakier i jakiś dobry szpachel. Chciałbym to zrobić samemu w garażu tylko nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Czy mógłby mi ktoś udzielić jakiś rady jak wyszpachlowac element i pomalować?

jedna prosta rada, jeśli nie masz pojęcia o malowaniu nie ucz się tego na swoim aucie. Uwierz mi, próby będą kosztowały Cię więcej czasu i pieniędzy niż Ci się wydaje.

Tzn moja nauka byłaby na uszkodzonych drzwiach bo kupiłem sobie używane pod kolor w dobrym stanie. Dlatego też chciałbym spróbować bo mam jeszcze drobne rysy i małe wgniecenia na nadkolu i przednim błotniku.

Ciao! Co do malowania to rzeczywiście niestety ale kosztuje (materiał i drugie tyle robocizna ) tak więc najlepiej jak pod okiem fachowca zrobisz wszystko jak Ci powie - a to nie gwarantuje sukcesu i efekt może być różny !?! Próbować można a nawet trzeba jak są chęci i ma się sprzęt ,bo to też trzeba mieć (np. pistolety lakiernicze ,kompresor ,polerka no i jakiś garaż z oświetleniem ) Wszystko jest ważne nawet temperatura !!! Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Koledzy dopisze się do tematu. Poszukuję dobrego lakiernika do mojej alfy w naszym regionie. Mam kilka odprysków lakieru i jeden spory odprysk od oryginalnych chlapaczy na błotniku. Macie jakieś sprawdzone kontakty?

a malował ktoś kiedyś AR w kolorze azurro nuvola.. niestety moja zona przy-cofała w sąsiada,.. w sumie nic się nie stało.. mała wgniotka nad zderzakiem.. na szczęście lakier został na swoim miejscu.. wiec rdzy tam nie będzie,,. ale pasowało by to troche wyprostować i podmalować bo szpeci troche tyłeczek alfy...
tylko właśnie... pytanie jak z malowaniem kameleona?

Amortyzatory
Powrót