Klima

blueeskyy

Nowy
Auto
alfa romeo 156 sportwagon jtd 1,9 140km
Witam.Posiadam alfa romeo 156 jtd 1,9 140km rok 2003.Mam problem z klima a raczej z uszczelka przewodów.Nie moge nigdzie dostać uszczelki przewodu wychodzacego z chłodnicy.Jest to malutka uszczelka podwojna zielona.Probowalem nawet w fiacie zakupic..ale od ponad 2 tyg probuja zamowic i do dzisiaj nic..Prosze o pomoc..moze ktos taka posiada..w razie czego mode zdjecie dodac..

W serwisach klimatyzacji powinni mieć odpowiedni oring spróbuj popytać w takich placówkach.

A propos klimy, mam taki problem, załączam klime, kontrolka się zaświeca, samochód zmienia obroty, ale nie słychać tego charakterystycznego metalicznego "cyknięcia", czego efektem jest niechłodzenie, czy może to brać brak ciśnienia spowodowany brakiem cieczy chłodzącej ? Czy jakieś inne ustrojstwo ?

własnie pytałem w serwisach i wszystkie te oringi maja tylko ze pojedyncze..a ten z alfy jest podwojny ale w jednej calosci..jutro dzwonie do serwisu czy zalatwili czy tez nie

A propos klimy, mam taki problem, załączam klime, kontrolka się zaświeca, samochód zmienia obroty, ale nie słychać tego charakterystycznego metalicznego "cyknięcia", czego efektem jest niechłodzenie, czy może to brać brak ciśnienia spowodowany brakiem cieczy chłodzącej ? Czy jakieś inne ustrojstwo ?

jak nie masz czynnika to sprężarka się chyba nie załączy, najlepiej na początek nabić klimę :)

Sprawdź bezpiecznik. 2-gi rząd 4 od lewej 15stka.

Ostatnia edycja:
Witam.Problem rozwiazany.Oring zamowilem w fiacie, wymieniony klima nabita i smiga az milo.Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót