• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Renowacja i malowanie felg- polecam ten zakład

Wiem ze takimi rzeczami zajmują się w Katowicach w Bomie na Krakowskiej 158 ale czy robia to dobrze to nie wiem bo nie robilem tam felg. Może ktos tam robil felgi to poleci lub odradzi.

woze do herycha te farby proszkowe. Chlop przewala tego cale masy, widze efekty jego wypocin i powiem ze fele wygladaja jak nowki. Pytalem go ile mi wezmie ze 17stki(mysle coby nie zrobic ich na czarno) to mi powiedzial ze 300. Wiec cena mysle ok a robote robi na cacy.

Tak ale on tylko ma lakiernie i maluje felgi a nie regeneruje. Jak ktoś ma do prostowania musi szukac gdzie indziej.

Jeśli chodzi o malowanie to nie są tani, 550 zł za komplet 17 z klarem

Odgrzeję temat :)

Czy gość z lakierni z Oswobodzenia 50 w Katowicach regeneruje też felgi czy tylko malowanie ?
Czy ewentualnie może ktoś polecić innych fachowców z okolic Dąbrowy-Sosnowca-Katowic co zrobią wszystko naraz czyt. zdejmą opony, zregenerują felgę, pomalują w miarę rozsądnych pieniądzach :D

To zależy na czym miałaby taka regeneracja polegać.
Rok temu dawałem do tego gościa na Oswobodzenia 50, alufelgi 17. Były dość mocno poharatane na rantach. Za 300 zł dostałem ładne, gładkie i pomalowane + lakierem bezbarwnym tzw klarem. Kawał dobrej roboty.

Panowie,
Jak się ma użytkowanie takich pomalowanych felg?
Czy podczas przekładki opon uszkadza się powłoka po malowaniu?
Zamierzam przemalować felgi na ciemny grafit.

Tutaj regenerował kolega
rymar.rsl.pl
Jak narazie ponad rok i jest wszystko okey ;)
cena za komplet felg 17 to 550

Amortyzatory
Powrót