Renowacja i malowanie felg- polecam ten zakład

feuerland

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.0TS 99/00
Renowacja i malowanie felg- polecam ten zakład SUPER CENY

Właśnie odebrałem felgi z piaskowania i malowania, tak jak sie umówiłem zapłaciłem jedyne 250zl za 4 sztuki felg 17 cali tak więc cena naprawdę śmieszna a felgi są zrobione super. Tak więc polecam zakład, w którym robiłem felgi- były naprawdę zniszczone. Pozwolę sobie dać namiar na osobę która prowadzi ten warsztat:

Lakiernia proszkowa
Konrad Piotr Herych

Katowice
ul. Oswobodzenia 50
tel. 501-965-623

Mały zakład w Katowicach Janowie, zaraz przy rondzie

Jak za tą kase to jestem bardzo zadowolony

Teraz tylko do marca, kupię ładne wentyle, nakrętki AR, naciągnę oponki i będzie bajka:girl_wacko:

Podrzucam fotki felg po renowacji, jakość lakieru ok, ładny srebrny, mieniący się kolor, oczywiście w palecie są również inne kolory ale to już trzeba pytać właściciela, ja jestem zadowolony bo za tą kasę to szpachla i sprey a nie porządna regeneracja:) Sympatyczny, konkretny właściciel, nówił że dosyć często dostaje felgi do AR, sam miał AR 156 i był zadowolony:) Ja jednym słowem polecam, może się Wam sprzyda namiar.

DSC04147.jpgDSC04148.jpgDSC04149.jpg

Ostatnia edycja:
Kumpel prawie dwa lata temu oddawał tam swoje 18' do Passata, byłem zresztą z nim w tym zakładzie. On akurat robił na biało i wyszło to świetnie, do dziś śmiga na nich choć brudzą się niemiłosiernie :D Ja właśnie planuję teraz tam oddać swoje tylko zastanawiam się nad kolorem jaki pasowały do Grigio Africa :)

Dobrze wiedzieć, że dalej gościu trzyma poziom wykonania :)

Nie wiesz może czy on tylko piaskuje i maluje, czy może też ściągnąć opony z felg?

W grudniu też oddawałem tam swoje felgi z Alfy i kumpla felgi ala Porsche i za 2 komplety zapłaciliśmy 500zł a robota naprawdę na wysokim poziomie więc też polecam.

Nie wiesz może czy on tylko piaskuje i maluje, czy może też ściągnąć opony z felg?

Wiesz wydaje mi się że opon nie ściąga bo byłem u niego w srodku i nie widziałem żadnych maszyn, możesz zawsze przedzwonić i zapytać. Ja przypadkiem znalazlem namiar na necie na niego. Miałem moje felgi tylko malować, koszt byłby podobny. Jak znalazłem namiar i usłyszałem cene to od razu felgi zawiozłem:D

Jaki był zakres tej renowacji?

Piaskowanie całych felg, podkład, lakier i bezbarwny, u mnie żadnych szpachli raczej nie było bo nie miałem jakiś fest dziur, ziarno zrobiło swoje:)
Widze po opiniach że nie tylko ja jestem zadowolony. Żałuje że sobie z garazu do pokoju jednej felgi nie zabrałem co by sobie popatrzeć:P

Znam gościa, chociaż jeszcze nie korzystałem z jego usług...to dopiero na wiosnę:) Robiłem rozeznanie, bo polecił mi go inny Alfaholik. Byłem gadałem i oglądałem efekty jego prac i powiem wam, że nie ma się do czego przyczepić i robi to naprawę ładnie. Koszty wyglądały tak, że za 4 szt. 17 calowych felg życzył sobie 250 zł (piaskowanie, podkład, lakier) za dodatkowe 50 zł nakładany był jeszcze bezbarwny dla lepszego połysku.
Bardzo sympatyczny człowiek więc na pewno na wiosnę dam mu swój komplecik:) Maszyn do ściągania opon nie ma więc trzeba przywieźć gołe alusy.

Czy zakład zajmuje się tylko malowanie czy także napawa felgi i poprawia ubytki ?

Ładnie to wygląda i faktycznie tanio :)

Masz kolego może zdjęcie jakieś przed, gdzie w miarę widać jak felgi wyglądały?

No to cena zacna i skoro tyle ludzi chwali to jak kupie felunie sam się tam udam:D

Ja właśnie planuję teraz tam oddać swoje tylko zastanawiam się nad kolorem jaki pasowały do Grigio Africa :)
Mam to samo, ale najbardziej przemawia do mnie czarny i ladnie pomalowane zaciski

Z tego co ja się orientowałem to cała zabawa zajmuje im około 4 dni...Są też przypadki, że robią usługę na zapalenie płuc, ale trzeba się wtedy bardzo postarać i dobrze to zaargumentować:) Ale teraz skoro tylu alfaholików się o tym zakładzie dowiedziało to pewnie i terminy lekko się wyciągną... przy okazji właściciel może zwiąże się tylko z nami i będziemy go mieli na wyłączność??? ha ha ha

Omen ja jak oddawałem w grudniu przed świętami to 2 komplety felg miałem do odbioru po 2 tyg. Z tym że właściciel zadzwonił i powiedział że zepsuła mu się wanna i czeka na nową i że będzie dłużej no a że mi się w ogóle nie śpieszyło to go nie poganiałem.

Ja na moje felgi czekalem dokładnie tydzień. Zdjęć felg przed renowacją niestety nie mam ale były w opłakanym stanie: ranty całe zjechane i ubite, felgi ogólnie obdrapane, od wewnątrz na 2 sztukach centymetrowa warstwa smaru- zapewne gościowi przegub klęknął...

hmm nie pytałem jak robi rany, podejrzewam że piaskowanie robi też swoje, moje były ściachane chociaż rowów mariańskich nie było. dla pewności musiałbyś zadzwonić. Ja widziałem efekty jego prac na innych forach, jak zadzwoniłem i usłyszałem cenę to nie wnikałem zbytnio:D ale jestem zadowolony:) Ludzie pisali że po roku użytkowania nic sie z felgami nie dzieje więc to też coś znaczy.

W Katowicach jest warty odwiedzenia punkt zajmujący się piaskowaniem i malowaniem http://piaskowanie.eu/ . Porządna firma, cennik OK a z robotą to już wgl uwijają się ekspresowo ;) Tak więc jak coś chcecie coś piaskować w Kato i okolicach to wpadać tutaj.

Ostatnia edycja:
Odgrzeje temat, bo potrzebuje speca, który by mi wyprostował i pomalował felgi. Czy osoba, o której mówicie zajmuje się też prostowaniem?

Amortyzatory
Powrót