Blacharz - lakiernik Tychy okolice

Mario84

Nowy
Auto
AR 147 1.6 TS, 159 1.9 jtdm 16v
Witam. Mam pytanie czy znacie jakiś dobry warsztat blacharsko-lakierniczy w Tychach lub okolicach? Zakupiłem swoją Alfę z drobnymi wgnieceniami nad drzwiami. Te wgniecenia wyglądają jakby ktoś próbował się dostać do środka auta za pomocą śrubokręta. Chciałbym je jakoś usunąć bo zaczęły mnie razić po oczach :). Czy jedynym wyjściem jest tylko szpachla, czy jakoś inaczej się można tego pozbyć (fot. poniżej) ?

DSC_0147.jpgDSC_0148.jpg

Ciao! Usterka rzeczywiście może drażnić i słuszne jest by ją usunąć . Polecam w tym wypadku cynowanie + malowanie . Mój kolega blacharz robi takie rzeczy a ja maluję - więcej na priw :)

Wgniecenia usunięte :)
Dzięki Pietropili, świetna robota.

Witam, odświeżę temat. Czy w Tychach lub w okolicy jest jakiś dobry lakiernik/blacharz który zająłby się drobnymi poprawkami (jak np. małe wgniecenie na drzwiach lub purchle na jednym nadkolu, powierzchnia ok 1x2 cm)? jak dotąd trafiłam jedynie na takich, którzy chcieli lakierować całe elementy, a wolałabym tego uniknąć

Mam do naprawy drzwi + część blachy pod tylnym oknem.. można prosić o namiar na tego blacharza, lub ewentualnie może macie kogoś do polecenia innego również?

Dzięki za pomoc. Znalazłam jednak lakiernika bliżej w Tychach

Ten na Ziębiej. Nie widziałam jeszcze efektu na własne oczy, ale słyszałam o nim bardzo dobrą opinię

Skończyło się na grubszych poprawkach niż punktowe, bo miejsce jest widoczne i rzucałoby się w oczy

Jeszcze nie, dopiero się umówiłam. Po robocie będzie za jakieś 2 tygodnie

Wygląda fajnie, dobra robota :) mam jeszcze podjechać za około miesiąc do kontroli

Lakierowana klapa bagażnika, przednie drzwi, jeden cały błotnik i drugi częściowo. Na dole klapy był jeden większy odprysk i zaczynały się robić inne. Podobnie na drzwiach od strony kierowcy, przy błotniku. Wszystko już lekko zardzewiałe. Na lewym błotniku koło drzwi zaczynały wychodzić lekkie purchle, bardzo małe i ledwo widoczne. Na prawym to samo tylko gorzej i nad kołem

A jak cenowo Cie to wyszło ? Ja ostatnio byłem u jednego gościa, niby prestiż a za malowanie boku i prostowanie maski 5500zł, śmiech na sali :D ale to chyba była cena na "odczep się".

1600 zł. Mam za niedługo podjechać wyprostować małą wgniotkę w drzwiach i to też jest w tej cenie. Przy okazji wymienili mi grilla i zapłaciłam jedynie za samą część, taniej niż gdybym kupowała sama :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót