Tylne lampy do GT tuning

nic nie poradze, wkładanie diod do lamp, oraz zakładanie angel eye, kojarzy mi sie jednoznacznie, to chęć upodobnienia w tym wypadku AR do vaga lub bmw.Tylne swiatła w GT sa naprawde dobrze dobrane stylistycznie, ich forma jest skończona, pomyśl troche i wyobraz sobie to co on chce zrobic, dodac ledy na kształt swiateł z 159, jesteś to w stanie ogarnąć????? i co nie zalatuje wiochą??
pzd.

na forum mamy kolege ktory przerabia lampy z alfy na ledy i moim zdaniem wygladaja rewelacyjnie. Tez poczatkowo mogloby sie wydawac ze to nie pasuje. Tylko ze tu znowu jest kwestia gustu, mi sie podoba, a Tobie moze nie bo faktycznie zalatuje to motywem z audi.
Ja jestem ciekawy jak to wyjdzie :)

Jezu jaka nagonka się na mnie zrobiła, ale od początku nie uważam że lampy mają brzydki kształt, ale były by ładniejsze gdyby nawet zamiast pomarańczu był biały plastik. A w 159 podoba mi się że widać nazwijmy to wnętrzności. A samochód nadal będę modyfikował, bo mam wrażenie że robię to z gustem. Alfa Gt jest bardzo ładna ale można to poprawić pewnym detalami, a wieś to była by gdybym zmieniał na body kit ala transformers. Ja na przykład dodałem chromowane listwy koo szyb i wygląda to bardzo fajne, a jak komuś mówię że to sam robiłem to się dziwili gdzie tu wieś :).
A przewodów szukam po szrotach i kolektora ale na razie lipa, a ten temat ciekawy byłem czy coś by się dało zmienić czy ktoś przerabia itp.
A co po niektórzy, to bardzo emocjonalne podchodzą do sprawy. To jest samochód nie kobieta chyba się ktoś zapomniał, pozdrowienia dla tych co zmieniają !

Myslalem zeby zrobic lampy w stylu cos jak ma ktos z forum w 147 takiej czerwonej poliftowej. Jest temat w dziale nasze belle ale nie chce mi sie szukac. Ma taka jakby ramke czarna zrobiona.. Fajowo to wyglada. Tylko ze on malowal lampe z zewnatrz. Ja myslalem zeby rozkleic cala lampe i srodek pomalowac na czarno

Znaczy klosz od srodka na czarno??

i dalej nie kumacie ze on nie chce przeszczepiac lamp z 159 tylko cos na ich wzor zrobic. W 156 tez sa lampy na wzor tuningow vagowaych (noviteci czarne) a jakos sie wiekszosci podobaja. I nie uwazam ze zalozenie ich do 156 robi z niej passata

Skoro szuka lamp od Brery a ma Gt to, jaki wniosek się nasuwa...?

Dodano po 3 minutes:

Myslalem zeby zrobic lampy w stylu cos jak ma ktos z forum w 147 takiej czerwonej poliftowej. Jest temat w dziale nasze belle ale nie chce mi sie szukac. Ma taka jakby ramke czarna zrobiona.. Fajowo to wyglada. Tylko ze on malowal lampe z zewnatrz. Ja myslalem zeby rozkleic cala lampe i srodek pomalowac na czarno

Nie ma sensu rozklejać i malować wewnątrz z kilku powodów. Zdejmij lampy i pomaluj je klarem z lekką domieszką czarnego. Wtedy będzie świecić jasno a zniknie żółty odcień kierunków. Ewentualnie oklej czerwoną folią do lamp.

Ostatnia edycja:
nic nie poradze, wkładanie diod do lamp, oraz zakładanie angel eye, kojarzy mi sie jednoznacznie, to chęć upodobnienia w tym wypadku AR do vaga lub bmw.

A za to powinni od razu człowieka ukamienować!!!! Każda zmiana włoskiej stylizacji samochodu jest karygodna i powinna zostać zduszona w zarodku. KAŻDY kto dopuści się jakiejkolwiek zmiany powinien zostać natychmiastowo unicestwiony.

Naprawdę brak tolerancji na tym forum jest niesamowity!

170.jpg

O to mi chodzilo. Ale zrobic to tak jak sie przyciemnia przednie lampy. Kwestia czy da sie rozebrac tylne lampy bez popsucia ich?

Ostatnia edycja:
Nie wygląda źle, w GT od środka też jest taki plastik w kolorze czerwonym jeśli dobrze widzę. Co do lamp - chyba najsłabszy element GT - przód daje mało światła, tył wygląda trochę archaicznie (wyglądał już w dniu premiery). Czy pchanie ledów to wioska? Moim zdaniem nie. Wiejski tuning to jest przerost formy nad treścią - 2 spojlery, parapet, malowane lampy, gleba taka, że przez progi trzeba przejeżdżać bokiem itp., a nie delikatna customizacja. Czy jest to upodabnianie auta do innych marek? Nie powiedziałbym. Jednemu się podobają angel eyes, a nie chciałby jeździć BMW, drugiemu się nie podobają tylne lampy, ale widzi w nich potencjał, który można osiągnąć za pomocą LEDów i nadać im bardziej nowoczesną formę. Nie ma w tym nic złego. Chciałem zauważyć, że przeginanie w jedną jak i drugą stronę jest trochę śmieszne, nie jest to rozprawa nad klasykiem na żółtych blachach tylko nad wozem, który skończył 10 lat.

Co do lamp - chyba najsłabszy element GT - przód daje mało światła,

to sprawdz odbłysniki, nic nie jest wieczne, pewnie wypalone.

tył wygląda trochę archaicznie (wyglądał już w dniu premiery)

no to gratuluje smaku!! zakładaj ledy do świateł z 159 i montuj w GT, to nie bedzie wiocha, to bedzie megawiocha!!

pzd.

Po co kupowac kilkuletnie auto jezeli wg kupca wygladalo archaicznie juz w dniu premiery?
Pomijajac cale kwestie tuningu itp jakos tego nie potrafie zrozumiec
:)

Tyl auta - ok
Nie zmienia to mojego braku zrozumienia zakupu auta ktorego stylistyka nawet tylu jest wg kupca archaiczna juz od dnia premiery

Moze dla.mnie to tym bardziej dziwne w polaczeniu wlasnie z tak ladnym tylem jaki ma gt wg mnie

to sprawdz odbłysniki, nic nie jest wieczne, pewnie wypalone.

Sprawdzałem ostatnio, są OK :) Po prostu kształt i wilkość lamp plus upakowanie przeciwmgłowych z boku powoduje, że dają mało światła. Jesteś na forum od dłuższego czasu to pewnie spotkałeś się z wypowiedziami, że czasem w złą pogodę ludzie muszą włączać przeciwmgłowe, bo jest za ciemno.

no to gratuluje smaku!! zakładaj ledy do świateł z 159 i montuj w GT, to nie bedzie wiocha, to bedzie megawiocha!!

Musisz zrozumieć, że reszta świata nie musi koniecznie podzielać Twojego zdania, w tym wątku sprawiasz wrażenie psychofana, dla którego każda normalna argumentacja to jak jakiś zamach na świętość. Wychodzę, z założenia, że w każdym aucie da się zrobić coś żeby było jeszcze lepsze czy ładniejsze. Są rozwiązania, których się nie montuje fabrycznie, z wielu powodów, m.in. dlatego, że auto powinno spełniać oczekiwania jak największego grona odbiorców, stąd np. nie kupujesz GT ze sportowym body kitem i na sportowych sprężynach. I w tym momencie wchodzi tuning i ludzie to robią, bo dbają o swoje auta i chcą by były jak najładniejsze. Powiem więcej - chcą żeby odzwierciedlały jak najbardziej właścicieli. Oczywiście, widać codziennie na ulicach wielu, którzy przesadzili, ale dodanie jakiegoś "smaczku" do auta, jeśli się to zrobi w ładny, wyważony sposób raczej nie zaszkodzi. Nie wiem czemu tak trudno Ci to pojąć.

Dodano po 3 minutes:

Tyl auta - ok
Nie zmienia to mojego braku zrozumienia zakupu auta ktorego stylistyka nawet tylu jest wg kupca archaiczna juz od dnia premiery

Moze dla.mnie to tym bardziej dziwne w polaczeniu wlasnie z tak ladnym tylem jaki ma gt wg mnie

rozumiem, że wybierałeś auto ze względu na tylne lampy? :D bo widzisz, dla mnie w GT plusy przeważają nad minusami, dodając do tego fun z jazdy doszedłem do wniosku, że to jest auto dla mnie. Jakbym miał 400k to bym sobie kupił Acurę NSX i nie musiałbym odpowiadać na pytania czemu w aucie za 25-30k jakiś szczegół mi się nie podoba :)

Ostatnia edycja:
Wybieralem miedzy innymi dla tego ze ten tyl jakos baaaardzo mi odpowiadal i sie podobal i nadal podoba

Rozumiem Cię, znam wiele osób, którym tył Alfy GT przypadł bardzo do gustu, ale musicie zrozumieć, że są też osoby, które uważają, że jest to jeden ze słabszych elementów. Mi się akurat podoba linia od przodu i wysoki grill. Dlatego jakakolwiek dyskusja o gustach jest z góry skazana na niepowodzenie, nie wiem tylko czemu kolega tak żywo reaguje, trzeba zrozumieć, że są ludzie, którzy chcieliby coś zmienić i forum jest od tego żeby im pomóc zamiast wyzywać od wieśniaków czy innych. Ja na razie zostawiam tył jak jest, nie znalazłem do tej pory jakiegoś rozwiązania odnośnie tych lamp, które by mnie jakoś powaliło na kolana, więc się nie pakuję w koszta żeby zrobić coś tylko po to żeby było inaczej :)

Sprawdzałem ostatnio, są OK Po prostu kształt i wilkość lamp plus upakowanie przeciwmgłowych z boku powoduje, że dają mało światła. Jesteś na forum od dłuższego czasu to pewnie spotkałeś się z wypowiedziami, że czasem w złą pogodę ludzie muszą włączać przeciwmgłowe, bo jest za ciemno.

to może czas na okuliste, światła słabo świeą, tył brzydki......

Tył moim zdnaiem jest świetny bo niewiele innych marek ma światła tylko na błotniku zostawiając klapę "czystą"

ALE

Proponuje autorowi wątku napisac do proxima w jakiej cenie przerobiłbym tylne lampy na Ledy i będziesz miał lampy jak z filmiku co wrzuciłeś. Wygląda fajnie więc działaj.

nadal będę uważał ze pchanie ledów do GT do skrajna wiocha i buractwo. pzd.

Dla niektórych malowanie na czerwono zacisków i upiększanie ich naklejkom GeTe może być skrajną wiochą. pzd ;)

naklejkom .....
może być skrajną wiochą

Dla innych używanie liczby pojedynczej z końcówką "om" też bywa wiochą :D

Se zrobiłem tom naklejkom i pierłem żygłem i wyszłem :D

P.s.
A jak łatwo podpuścić ludzi na.tym forum to już poezja :p

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót