oklejanie całego auta! :)

Proponuję okleić auto folią.
To najsensowniejsza opcja.
Tak jak już wcześniej napisałem…jak robić to porządnie…dać auto renomowanej firmie ( na dolnym śląsku mogę polecić dwie ) i trzeba za to zapłacić około 4000-5000 zł. Wtedy efekt będzie zajebisty. Położą dobrą folię i auto po 2-3 latach będzie cały czas wyglądało porządnie.
Sam oklejałem kiedyś maskę w audi TT, a znajomi całe auta i widzę jak to wygląda po 2-3 latach. Cały czas tak samo.

tez zamawiam pistolet z kompresorem i dipa i bd sie bawil z felgami na poczatek :)

Zna ktoś jakieś dobre firmy zajmujące się oklejaniem w Warszawie?

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

A orientujesz się może jak wygląda sprawa z kosztami malowania felg? I ile np. za całe auto?

Na 4 felgi 16'' poszły mi 2 puszki. do samych felg żadnego specjalistycznego sprzętu nie potrzebujesz. Rozpylacz w puszce jest wystarczający. Jeśli chodzi o wytrzymałość, to przetrwało całą zimę. Narzekać nie mogę.

Plasti Dip nie !!

Generalnie pomalowanie nie wychodzi drogo i maluje się dość łatwo, ale trwałość jest niska. Malowałem tylko plastiki w kolorze chromu i więcej tego nie zrobię. Będę walczył z folią. Jak już ktoś wcześniej napisał, usunięcie owadów z gumy jest trudne (o ile nie niemożliwe) jeśli nie chcemy tej gumy uszkodzić.

Odgrzeję kotleta. ...

Mam pytanie o oklejenie AR 156 SW w camo . chodzi mi coś w deseń tej co na zdjęciu.
Myślę o naklejeniu samego kamuflażu , auto posiadam srebrne . i tu pytanie , czy jest tu ktoś kto pomoże w projekcie ? w sensie pracuje w jakieś firmie reklamowej itp . posiada dostęp do folii ?
Nie wiem czy brać całe płaty folii i wycinać , czy załatwić jakieś ścinki itp. w miarę sensowne i się bawić ?
28636144216_d82fa37988_b.jpg
Pozdrawiam

Ścinki będą się odklejać na rogach przez mycie, słońce, mróz, wodę itd. Są specjalne folie z tym wzorem ale nie radzę tego robić samemu bez doświadczenia.

szukałem folii na całe auto , ale wzory mnie nie satysfakcjonują... dlatego myślałem o naklejeniu samego kamuflażu .

szukałem folii na całe auto , ale wzory mnie nie satysfakcjonują... dlatego myślałem o naklejeniu samego kamuflażu .

Takie coś będzie dużo łatwiejsze i tańsze. Ale musisz bardzo uważać przy użytkowaniu auta. Przed klejeniem oczyść lakier glinką i odtłuść tzw antysilikonem.

czyli można i da się , ale trzeba mega uważać i się postarać... Dziękuje za odpowiedź ...

Jesteś pewny, że chcesz okleić auto?

Ja jestem po tej operacji.

Więcej bym tego nie zrobił.

Fakt, auto wygląda zjawiskowo. Jednakże trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem. Być może mat ma to do siebie, że jest taki upierdliwy w utrzymaniu, połysk można polerować. W każdym razie konieczność poprawek + do tego nawet najmniejsze zarysowanie na parkingu wymagające właściwie oklejenia elementu na nowo skutecznie wybiło mi z głowy folię na aucie.
Poza tym nie można się wyszaleć przy macie detalingowo, pozostaje tylko mycie i ewentualnie selant dedykowany do matu. Nawet glinkować nie można. Do tego konieczność przetestowania każdego środka np do usuwania owadów, smoły, czy aby nie pozostawi śladów na cudzie jakim jest folia.

W przypadku naklejenia samego kamuflażu , koszt wymiany uszkodzonej folii jest minimalny .

Amortyzatory
Powrót