Malowanie felg Plasti Dipem

dzozef

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 FL 2.4 JTD 20V 175 KM
Mam zamiar pomalować felgi Plasti Dipem. Z Waszych doświadczeń jak wygląda stosunek jakości do ceny? Czy warto kupić oryginalnego Plasti Dipa czy może jakąś podróbkę, których jest wiele. Jak wygląda wydajność i trwałość oryginalnego Plasti Dipa w porównaniu z jego podróbkami?

JA malowałem felgi w czarny mat i powiem, że bardzo dobrze to się trzyma (oczywiście nie mówimy tu o tarciu tego szmatą na chama czy coś), spokojnie znosi myjnie oraz zwykle wycieranie,a jak chcesz to wzmocnić to najlepiej pociągnąć to dodatkowo lakierem bezbarwnym (połysk,mat). Łączny czas na przygotowanie oraz lakierowanie 2h + 45min do twardej farby, po 24h śmiało jechać na myjnie :)

Tutaj przykład z mojej starej alfy:
http://scr.hu/28n5/9haig

A malowałeś oryginalnym plasti dipem czy czymś podobnym? Bo właśnie się zastanawiam czy warto przepłacać czy lepiej tańszy odpowiednik kupić typu plasti lak itd., który będzie podobnie trwały i będzie dobrze krył.

Ja zakupiłem ten specyfik w Szwajcarii i z tego co pamiętam to flex tech chyba, ale wiem, że za 2 puszki zapłaciłem coś około 300zł ;) Jeżeli coś ci to pomoże.

Ja malowalem w swoim poprzednim aucie i niestety jedno co moge powiedziec ze czarny mat to nie do konca dobry pomysl bo praktycznie ciagle jest on zakurzony + jezeli bedziesz chcial tego sie pozbyc przyszykuj duzo rozpuszczalnika i taka myjke jak druciana tylko ze sa takie w wersji z tworzywa sztucznego, no i szuru buru :)

Jeśli chodzi o cenę, lepiej kupić w spray-u. Jesli chodzi o czystosc i uszkodzenia tak samo, lepiej farba. Zresztą temat juz o plasti dipie byl...

Ja malowalem w swoim poprzednim aucie i niestety jedno co moge powiedziec ze czarny mat to nie do konca dobry pomysl bo praktycznie ciagle jest on zakurzony + jezeli bedziesz chcial tego sie pozbyc przyszykuj duzo rozpuszczalnika i taka myjke jak druciana tylko ze sa takie w wersji z tworzywa sztucznego, no i szuru buru :)

Nie zgodzę się :D Z moich alusów jak ściągałem plasti dipa to zszedł bez problemów ;) a trzymał się 5/5 podczas użytkowania

Amortyzatory
Powrót