• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Lusterka zewnętrzne - flaga Włoch

wtomeg

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 GTA
Witam,
chciałbym na lusterku zewnętrznym nanieść flagą Włoch. Oglądałem projekty zrealizowane za pomocą folii - ale żaden nie spełnił moich oczekiwań pod względem estetyki, a ich jedynym plusem była cena. Dokonałem wyceny u lakiernika i za usługę zaśpiewał sobie 150 Pln. Niestety już przy kilku pracach sparzyłem się jakościowo i nie chciałbym kolejny raz przecierać utartych szlaków. Dlatego mam prośbę do osób, które takie malowanie dekla lusterka już wykonały o pochwalenie się efektem prac i przekazanie namiarów na firmę, która im je wykonała.

Witam,
chciałbym na lusterku zewnętrznym nanieść flagą Włoch. Oglądałem projekty zrealizowane za pomocą folii - ale żaden nie spełnił moich oczekiwań pod względem estetyki, a ich jedynym plusem była cena. Dokonałem wyceny u lakiernika i za usługę zaśpiewał sobie 150 Pln. Niestety już przy kilku pracach sparzyłem się jakościowo i nie chciałbym kolejny raz przecierać utartych szlaków. Dlatego mam prośbę do osób, które takie malowanie dekla lusterka już wykonały o pochwalenie się efektem prac i przekazanie namiarów na firmę, która im je wykonała.
z tego co sie orientuję, to ci co mają flagę to mają lusterka oklejone. Nie dziw się, że tyle chcą za pomalowanie skoro zwykłe pomalowanie lusterek to koszt 100-150zł, a wchodzi tu zabawa w barwy i łagodne przejścia...

Może ktoś wrzucić zdjęcia oklejonego lusterka folią? :)

takie lusterka - czytaj małe powierzchnie - to można i samemu farbami w spreju pomalować

powierzchnia jest mała, nie sąsiaduje z niczym w tym samym kolorze, a ryzyko pojawienia się zacieku jest nie wielkie jeśli robisz to powoli i starannie
a jak się coś spieprzy, zawsze możesz bazę zmyć rozpuszczalnikiem i spróbować drugi raz... dla chcącego nic trudnego

tylko generalnie dałbym na spód biały kolor na całość, a potem robił odcięcia zwykłą żółtą taśmą malarską
przy malowaniu trzeba się śpieszyć, i mieć przygotowane jakieś naprawdę gorące źródło ciepła, np grzejnik elektryczny albo farelkę, bo taśmę po położeniu następnych kolorów trzeba szybko ściągnąć kiedy farba jest jeszcze lekko wilgotna, żeby się linia nie poszarpała

Powiem tak. Była Alfa 156 (lusterko wiadomo- łezka ) . Okleina do mebli z obi za 10pln 3 paski po 20-30 cm ,suszarka i 3 lata już jeździ. Roboty na godzinke z piwem w ręku a efekt bardzo ładny. Okleina jest plastyczna pod działaniem suszarki :-) .Zara poszukam foty to wkleje.

Amortyzatory
Powrót