GT- dystanse

koper1197

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150km
Witam chciałem się doradzić jakie dystanse założyć do mojej GT zawieszenie standard bez gwintu itp. felgi 17" i opony 225x45x17 myślałem o 15mm lecz nie chce kupić zbyt małych oraz zbyt dużych. Z góry dzięki.

Witam chciałem się doradzić jakie dystanse założyć do mojej GT zawieszenie standard bez gwintu itp. felgi 17" i opony 225x45x17 myślałem o 15mm lecz nie chce kupić zbyt małych oraz zbyt dużych. Z góry dzięki.
Ja mam 15 mm i tak na oko z 5 mm jeszcze by się przydało...
Ale jakie masz EOT felgi to niestety nie wywróżę ;)

Oj tego ci nie ppowiem bo nawet nie wiem gdzie tego szuakc :D

nie o to chodzi, gdzieś musi być oznaczenie et lub eot.
To co podałeś to szerokość felgi w calach, następnie średnica a następnie kształt przekroju felgi.
A jaki model felgi to jest?
et 35 :)

- - - Updated - - -

Oglądąłem tak mniej więcej metrem odległość między oponą a koncem karoseri ile jest miejsca i było mniej wiecej 25mm i zastanawiam sie nad dystansem 20mm

Przy et 35 20 mm może być na styk.Nie będe strzelał, niech się wypowie ktoś kto ma takie ET.

Spokojnie 20 mm da radę, więcej może przycierać z tyłu o rant błotnika.

okej wielkie dzięki i jeszcze jedno :) Ma ktoś może dystanse ze strony dystom.pl ? co o nich wiecie czy są dobre i czy polecacie ?:p

A jakie są wasze wrażenia z dystansow? Plusy i minusy?

A jakie są wasze wrażenia z dystansow? Plusy i minusy?
Plusy to lepszy wygląd, a minusy?.....nie zauważyłem.Na komfort czy prowadzenie wpływu nie ma.Podobno troszkę stabilniej się jeżdzi, ale nie wyczułem ;)
Teoretycznie przy grubszych dystansach szybciej pada łożysko, ale to w przypadku jak przesadzisz z grubością-przy 15-20 mm, nie sądze żeby to miało jakiś odczuwalny wpływ.

Do GT nie będą. Przynajmniej te z linka.
Nie wiemy jakie et mają felgi, nie wiemy jaką szerokość mają felgi, nie wiemy co chcesz osiągnąć, nie wiemy co ci się podoba, nie wiemy jak wysoko/nisko stoi samochód............
Nic nie wiemy........... nawet do czego mają być.......

Amortyzatory
Powrót