Oklejanie dachu

jerry46

Nowy
Auto
166, 1999, 2.0+lpg
Koledzy, stan dachu (lakieru) w mojej Alfie pogarsza sie z kazdym dniem a co za tym idzie strzela mi ona focha za fochiem. Jak to z wloszka bywa - czasami warto jej kupic jakis fajny ciuch albo bizuterie;)
W planach na przyszly rok mam i tak malowanie calego auta ale z tym dachem postanowilem cos low budget zadziałać. I spróbować z oklejaniem - chodziło mi to po głowie od dawna, zepsuć raczej nic nie zepsuje-a moze naucze się czegoś nowego.

pytanie - na co zwrócić uwagę przy wyborze folii (kolor pomijam bo wybiore zbliżony do oryginału), jak oczyścić lakier i powierzchnie pod folie, czy zdejmować chromowane listwy? (tego wolałbym uniknąc).

za wszelkie porady bedę wdzięczny

Jak już malujesz, to maluj całość. Oklejanie to ciezki temat, trzeba mieć do tego rękę no i kupić db folię, a za taką to już zapłacisz.

do oklejenia auta musisz mieć czyste auto czyli bez żadnych elementów dodatkowych ( chromy kierunki itd )
folia to kosz około 2-3k na auto
przygotowanie standardowo jak przed polerowaniem z porządnym odtłuszczeniem powierzchni i usunięciem skaz lakieru ( dużych odprysków itd )

Koledzy, stan dachu (lakieru) w mojej Alfie pogarsza sie z kazdym dniem
To znaczy? jeśli schodzi bezbarwny to przed przyklejeniem foli musisz usunąć schodzący lakier inaczej nie przykleisz folii tak jak trzeba, będzie odchodzić wraz z bezbarwnym lakierem. Brak możliwości operowania folią podczas przyklejania

Panowie, dach oklejony - prezentuje się duzo lepiej od stanu poprzedniego. jest z tym troche zabawy ale po malu i do celu.

odradzam oklejania auta samemu, trzeba miec naprawde dobra reke do tego

Amortyzatory
Powrót