Początki

koper1197

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150km
Witam chce na następny sezon coś podłubać przy mojej Alfie z racji tego że jestem w tym dość ciemny chciałem się doradzić w sumie od czego zacząć ? planuje obniżyć moją GT na sprężynach do tego i tutaj pytanie czy opłaca robić się naciąg na felgach 7jx17 h2 i dołożyć do tego dystanse ? czy lepiej kupić jakieś 18" ? i główne pytanie od czego zacząć ? naciąganie opon na felgi zakładanie i mierzenie ile może pójść auto w dól i ile na szerokość ? I proszę o wyrozumiałość :) każdy kiedyś zaczynał ; p Pozdrawiam

Chcesz naciąg na siedmio calowej feldze? nie wiem czy opony rowerowe są w odpowiednim rozmiarze ;)
Kup 18-tki 8,5 cala et 35 i nic nie będziesz musiał kombinować, obniżysz ile chcesz i gitara. Będzie lekki naciąg na oponie 225/40, nie trzeba będzie dystansów i będzie ładnie i rasowo.

Im mniejsze ET tym felga bardziej wychodzi na zewnątrz ?

Przy et 30 nie będą wystawac? I jak wygląda sprawa ze skrecaniem?

ET 30 w GT jest przy 8.5 cala dopuszczalne.
Nic nie będzie ocierać przy odpowiedniej oponie.

Tak, będą dobre. Jeśli zależy ci na naciągu to coś węższego od 225, bo ta szerokość będzie równiutko z felgą, ale trakcyjnie było by idealnie.
Wejdź w kalkulator doboru opon, wpisz parametry felgi (koniecznie szerokość) ta ma 8 cali. Wzorcowa opona dla GT na takiej feldze to 225/40/18 i zobacz jaką węższą oponę proponują i na jakim profilu.
Widziałem też fajną stronkę ze zdjęciami różnych szerokości opon na różnych felgach. Super sprawa żeby luknąć jak się opona układa ale nie pamiętam adresu.

Na ile taki naciąg jest bezpieczny? Oczywiście delikatny naciąg. Pytam bo sam się nad tym zastanawiam :)

Amortyzatory
Powrót