Miałem hidy z M-techa w 145, fajnie świeciły, tylko zakłócenia w radiu mi robiło ;P
Wg mnie hid czy led może siedzieć w lampie o ile to soczewka, inaczej mija się to z celem.
Miałem hidy z M-techa w 145, fajnie świeciły, tylko zakłócenia w radiu mi robiło ;P
Wg mnie hid czy led może siedzieć w lampie o ile to soczewka, inaczej mija się to z celem.
No do soczewki chce wrzucić.na giełdzie gosciu mowil mi ze hidy z canbusem potrzebne są a u forumowicza dowiedziałem się ze canbusa nie potrzeba bo nie są polaczone światla z canbusem
Do 159 nie potrzeba z canbusem.
Potwierdzam,nie potrzeba z canbusem w 159.
Będziesz Pan zadowolony po wrzuceniu ksenonu. Od siebie dodam nie bierz 4200K, lepsze światło da coś 5000K, dużo bielsze jest.
To zależy co kolega woli , generalnie na deszcz i kiepskie warunki pogodowe 4200k się lepiej sprawdzą . Kwestia tylko czy ma być efektownie czy efektywnie![]()
Dokładnie. Ilość światła padającego na drogę jest taka sama bez względu na barwę. Ale sposób absorbowania światła jest już inny i tak jak kolega napisał. Im cieplejsze tym lepsze na mokrą i deszczową pogodę. Z kolei powyżej 6000K to zły wybór nawet na jakąkolwiek pogodę. Po prostu wyższe barwy są już niesprzyjające dla oka i w efekcie widzisz mniej niż by się wydawało. Wrażenie że im bielsze światło tym lepsze jest zwykłym złudzeniem.
duzo tych zestawów na allegro jest. moze ktos ma firme która poleca. na necie widze noxon, vertex, mtech. celuje raczej w 5000k. dawajcie co macie
Wszystko to to samo. Jeden chińczyk to składał.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Jak wyżej. Kwestia ceny tylko. W rękach miałem mtech-owskie świecidełka i były ok.
Z tą barwą na deszcz to ciekawa sprawa, nie wiedziałem o tym. Wg mnie 4800-5000K to optymalna temp. światła.