U mnie motywacji i umiejętności mechanicznych na dodatek również brak dlatego chce się zdecydować na jakieś rozwiązanie kompleksowe od razu z wykonaniem.Do Ciebie trochę daleko przez całą Polskę grzać żeby lampy wyczyścić. :p
U mnie motywacji i umiejętności mechanicznych na dodatek również brak dlatego chce się zdecydować na jakieś rozwiązanie kompleksowe od razu z wykonaniem.Do Ciebie trochę daleko przez całą Polskę grzać żeby lampy wyczyścić. :p
No jest różnica, nie masz zdjęć jak to świeci przed i po? Zastanawiam się co jest najważniejszym czynnikiem odpowiedzialnym za to że tak słabo świecą moje lampy.
Na świecenie tylko dwie rzeczy wpływają. Odbłyśnik i żarówka.
Nie mam zdjęć 159. mam gdzieś 166 i bravo. ale zdjęcia i tak nie oddadzą rzeczywistości. Nawet na świeczkach mogę Ci zrobić zdjęcie jakby xenon świecił
Ja mam zdjęcia na wypalonych odblysnikach i po wymianie soczewek na nowe..
Przed:
Po
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Do marka wypowiedzi bym jeszcze dodał zabrudzoną soczewkę. Na yt można znaleźć jak gość wyciąga elementy lampy (nie od alfy ale to nie istotne) w tym odbłyśnik z soczewką i jaka różnica szkła gdy tylko palcem bo tym przejechał.
U siebie dawałem zdjęcia jak robiłem lampy.
Napisane z komóreczki!
Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat. Już kiedyś tutaj się was pytałem i miałem kupić zestaw, ale pozmieniało się i dopiero teraz się to uda.
Wybrałem sobie 2 zestawy, od jednego sprzedawcy, barwa 4300k, co by się nie rzucać w oczy zanadto.
allegro.pl/zestaw-xenon-hid-mini-slim-h1-h3-h4-h7-h7r-ksenon-i5771760064.html
allegro.pl/zestaw-hid-xenon-55w-ksenony-ksenon-cyfrowe-ac-i6176617507.html
Pytanie do was, w który lepiej celować oraz czy zestaw o większej mocy, da jakąś różnicę w ilości światła, czy to bardziej marketing. Ważna dla mnie jest też kwestia montażu - jak to u was wygląda? Wszystko mieści się w tej odkręcanej zaślepce reflektora, czy trzeba przykręcać i wiercić?
Panowie/ Panie jak rozwiązywaliście montaż przetwornicy itp... Upychaliście wszystko w kloszu czy wiercenie otworu i wyprowadzenie na zewnątrz do komory ?
W którym miejscu najlepiej przymocować przetwornice w 159?