w koncu udalo sie komuś rozwiazać problem z dl lamp ???
Te 44 i 47 mm rzeczywiście moze odgrywac taka róznice?? ja czekam juz w zasadzie tylko na to info, lampy mam odświeźonei wykonam drugie podejście do hidów. wybrałem kolor 5000
w koncu udalo sie komuś rozwiazać problem z dl lamp ???
Te 44 i 47 mm rzeczywiście moze odgrywac taka róznice?? ja czekam juz w zasadzie tylko na to info, lampy mam odświeźonei wykonam drugie podejście do hidów. wybrałem kolor 5000
w każdym razie zaryzykuje. mam nadzieje że z długością nie bedzie lipy. Nie mam teraz jak zweryfikować jakiej długości były te ktróre wsadziłem poprzednio
Witam szanownych KolegówMożecie mi powiedzieć jak jest z trwałością takich żarówek? Często się przepalają? Bo jak by nie było to teraz trzeba jeździć na światłach przez cały Boży rok
Rocznie robię jakieś 40 000km i większość po mieście, a wiadomo jak to w mieście. Co chwilę gaszenie, przeparkowanie, itp. A światła: włącz/wyłącz/włącz/itp. A ponoć dla żarówki nie dobre jest takie co chwile zapalanie i gaszenie (tak słyszałem) Także? Rok przynajmniej pojeźdzę na takich xenonach?
Aha... ma ktoś już to założone w 166?
Dzięki![]()
niektórzy daja nawet 2 lata gwarancji.
ja sam wykonam drugie podejscie do takiego zakupu.
usłyszałem że nie powinienem zwracać uwagi na te oznaczenia D2R D2S, które wysępują na Hidach. Czy może któryś z kolegów się do tego ustosunkuje?
Kolejny specjalista, który wprowadził Cię w błąd!Napisał b.pawelek
D2S/D2S to podstawowe różnice w budowie żarników ksenonowych.
D2S - żarniki do reflektorów soczewkowych (projektorowych),
D2R - żarniki do tradycyjnych reflektorów odbłyśnikowych.
Różnica polega na tym, że te drugie wyposażone są w specjalną przesłonę, która jest po to by nie oślepiać!
Niestety wielcy znawcy z alledrogo nie mają pojęcia co sprzedają. Rodzajów żarników jest już chyba tyle ilu producentów i pseudoproducentów, a co za tym idzie mnożą się symbole...
I stąd takie zamieszanie w tym temacie.
Dzięki za pomoc. To by mnie łobuz zrobił w wała. Ale zadam może głupie pytanie, ale i tak mnie ta kwsetia nurtuje, po co mi przysłona w ksenonie skoro w lampie jest juź jedna wbudowana??
Pozdrawiam
Jak zobaczysz żarnik D2R i miejsce gdzie się ta przesłona znajduje, to zrozumiesz. Poza tym Twój reflektor ma przesłonę wewnątrz, ale pamiętajmy, że nie jest to reflektor w którym fabrycznie montuje się żarniki ksenonowe... Jak natomiast wygląda reflektor robiony pod HID fabrycznie, nie mam pojęcia, być może nie ma przesłony...Napisał b.pawelek
z drugiej strony nie wiem czy w ogole istniej cos takiego jak H7 pod soczewke ???
Chyba każdy powinien mieć przesłone???
pozdrawiam
mam już ksenony. Montowałem z kolega i na regulacje nie starczyło mi juz czasu więc świece gdzie popadnie. Ale w przeciwieństwie do wczesniejszego zestawu długość jest dobrana idealnie (mam na mysli te lampy wyładowcze). Jak wyjde z pracy to pochwale sie co ijak. poki co jedna stroan przestała świecić. Nie wiem czemu. i stad pytanie, który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny??
Pozdrawiam
szukaj w instrukcji obslugi
przednie swiało mijania lewe (bezpiecznik 8. 10A rys. 53)
przednie swiatło mijania prawe (bezpiecznik 4. 10A rys.53)