znajomy mial zestaw za 400 zł i wiesz czym się różnił ? naklejka na przetwornicyja u siebie osobiscie mam w 2 autach to i paru znajomych i działa super
![]()
znajomy mial zestaw za 400 zł i wiesz czym się różnił ? naklejka na przetwornicyja u siebie osobiscie mam w 2 autach to i paru znajomych i działa super
![]()
Nie miałem siły przeglądać 14 stron, ale znalazłem coś takiego,
jeżeli już się wcześniej pojawiło to nie krzyczcie bo warto obejrzeć:
Auto Świat TV: Samodzielny montaż ksenonów - rozwiewamy wszelkie wątpliwości
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Ale raczej kazdy z nas to wie..
Panowie a powiedzcie mi jedną rzecz- czy aby zamontować Hid-y (w 145) musze demontować reflektory aby umieścić przetwornice czy mogę je umieścić gdzieś w komorze?
mozna i tak ale by to jakos wygladalo mozna zobaczyc czy sie zmiesci pod reflektor w 155 np. sie miesci
Ja nie wiedziałem, że jeżeli założę takie HID'y, ktoś spowoduje wypadek ze mną np. czołowe zderzenie i powie (skłamie) że go oślepiłem tymi HiD'ami to może się okazać że to ja zostanę uznany za sprawcę wypadku... jakoś nie wydaje mi się to oczywisteNapisał lukasz33155
obejrzałeś cały film czy tylko "skakałeś"?
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
obejrzałemMoze byc ze to nasza wina ..
No właśnie. Ale to jest tylko szczyt góry lodowej.Napisał lukasz33155
Bo teraz jest pytanie. Koleś zjechał na nasz pas, uderzyło czołowo, przyjeżdża Policja, koleś twierdzi że go oślepiliśmy, wina więc nasza. A co z AC i OC? Czy AC przypadkiem nie jest nieważne w tym momencie? Przecież dokonaliśmy samowolnych zmian w pojeździe mechanicznym. Ubezpieczyciel może uznać, iż ubezpieczenie AC nie obejmuje przypadków tego typu. I nie wypłaci ani złotówki. No bo przecież jak wyjedziemy bez reflektorów i zdarzy się wypadek? To z AC nici. Czyli jeżdżąc z HID'ami może się zdarzyć że kasa na AC była wyrzucana w błoto. A OC? Czy przypadkiem również?
Nie znam się na ubezpieczeniach, może jakiś agent się wypowie?
Bo jeżeli w pewnych przypadkach AC jest nieważne, a OC również, to jak ktoś mnie stuknie to będę musiał z własnych pieniędzy za jego naprawę zapłacić... nie wspominając o prawdopodobnie kilkumiesięcznej walce z Ubezpieczycielem.
Jest wśród nas jakiś agent PZU? Ta kwestia jak widać jest bardzo ważna. Niech się specjalista od ubezpieczeń wypowie.
nie trzeba wyjmowac lampy, tzn i tak bedziesz musial zeby zrobic dziure na kable, ale najlepiej jak schowasz przetwornice pod lampa bo sie mieszcza![]()
dziękuję Panowie za info. A możecie napisać coś więcej o tych dziurach? Chodzi o otwory w tych plastikowych zamknięciach?