Tak tylko jak to świeci na drodze...
Tak tylko jak to świeci na drodze...
Po przeczytaniu tego--> http://forum.pclab.pl/lofiversion/in...p?t335304.html i tego--> http://gtc-klub.pl/viewtopic.php?t=149 zaczynam mieć pewne wątpliwości co do montażu tego typu oświetlenia w swoim samochodzie ;// ;//
pc lab to chyba jakies te komputerowe ?![]()
masa jest takich opini ale jak masz soczewke to jest ok bo jak znow na zwyklym reflektorku z lustrem to moze byc dupka
granica cienia moze sie rozjechac u mnie taka sama jak na zarowkach... JA też byłem nie raz oślepiony że mi gały prawie nie wyszły zazwyczaj były to jakies meganki stare civici ostatnio jakas lancia
a na soczewach jak jest ok ustawione to nic
A ja nie mam watpliwości że zamontowałem je w swoim aucie . Lepiej świecą i nie oslepiają nikogo i predzej czy póżniej będą legalne pod warunkiem odpowiedniego ich ustawieniaNapisał b-ski
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No ja to rozumiem ale na przykład w chwili nie daj Boże wypadku cała wina spada na posiadacza właśnie takiego typu oświetlenia. A swoją drogą to wszystko jest jakieś chore bo po założeniu takiego zestawu do soczewek(nie dotyczy zwykłych reflektorów) i poprawnym ustawienu, zwiększa się bezpieczeństwo na drodze, moim zdaniem zakaz powinien dotyczyć tylko zwykłych reflektorów.
Ps. Ma może ktoś z forumowiczów posiadających AR166 zamontowany taki zestaw u siebie w samochodzie? Jak to się sprawuje? Panowie a HID-y nie będą mi zakłucać CB radia?
Umnie niezakłucają żadnych odbiornikówNapisał b-ski
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No to nie dobrze ....;//
żeby poprawić oświetlenie lepiej wejść w soczewki czy w hidy?;]
Najpierw soczewki, a potem HiD.Napisał puotek
Pozdrawiam.