![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
ja mam hidy 12000k obecniefioletowe światło
w domu mam na zmiane 8000k ale szczerze to ktos juz zauważył seryjne ksenony mimo ze maja autopoziomowanie raża jak cholera :/ czasami po deszczu nie idzie sie z takim minac bo jeszcze ma je tak podniesione :/ mowie głownie ford toyota vw merc bmw. ja mam w alfie przod bardzo nisko zreszta nie sam pewnie tak mam i swiatla wyregulowane idealnie nie oslepieja nikogo. a policja ??
wmowilem im ze to fabryczna instalacja
a on na to "soczewka jest - jest - aha to wporzadku"
![]()
12000K i nie zareagował? Albo policjant był bardzo głupi albo Ty myślisz, że my jesteśmy, żeby w to uwierzyć. W ogóle jak można jeździć na takich światłach - nie dość że wygląda to beznadziejnie to podejrzewam, że innym użytkownikom dróg nie sprawia przyjemności jak jedziesz za nimi bądź z naprzeciwka.
pzdr
a bron Boze nie. Policjant jak policjant wlepił mojej mamie mandat za przekroczenie predkosci o 5km/h zeby bylo smieszniej 5 minut puzniej zlapal mojego tateprzy kontroli jeden z policjantow dokladnie przygladal sie moim lampa ale nic mi nie powiedzial tylko zapytal jakie sa.
12000k ?? radze poczytac opinie. one sa na kolor nastawione wiec nie bardzo polepszyla mi sie widocznosc do przodu a mijajacym z przeciwka lub jak jade za kims nie jestem w stanie porazic poniewaz mam przod ponizej lini ich lusterek a z naprzeciwka jeszcze nikomu nie przeszkadzalo to, jedynie co to ja mrugalem innym bo oslepiaja mnie jak jada na xenonach w deszczu:/ na dole czytałem cos ze oświetla podsufitke auta przed ale u mnie nie ma takiego czegos, swieci mi tylko przed autem i jak to soczewka dwoma łukami czy jak to nazwacnie widzial pan to niech nie gada bo fajnie wyglada. a czyzby pan Policjant ??
wie pan policja to fakt zalezy jeden sie doczepi inny nie ale przeglad na tych lampach przeszedlem normalnie... jedyne co to kazano mi wymienic postojowki na biale ledy zeby byla taka sama barwa swiatel moze ktos cos o tym powie????
a tak nawiasem do pana M@T-a to co z tego ze mam 12000k jak barwe widac tylko z daleka. soczewka zmienia to swiatlo na niebieska barwe taka jak w 8000k a to razi bardziej niz moje.
12000k wszyscy mi odradzali mowili ze to beznadzieje ze sa za mocne na kolor i slabo widac i fakt bo sa fioletowe ale przynajmniej nikogo nie raza bo sprawdzalismy juz to...
czyli dołaczam do grupy bandyckich HID-ow![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 30-03-2009 o 20:37
Po pierwsze nie wiem czemu zwracasz się do mnie per Pan - myślę że jesteśmy w podobnym wieku, poza tym nikt tu takich zwrotów nie używa. Policjant?? - a to dobre, daleko mi do bycia policjantem. Co do wyglądu, to uwierz mi że widziałem jak wyglądają xenony o barwie 12kK i zdania na ten temat nie zmienie. Skoro widoczność Ci się nie polepszyła, to nie bardzo widzę sens zakładania takich wynalazków. Nie bardzo też rozumiem stwierdzenie, że soczewka zmienia kolor 12kK na 8kK - czyli 8kK i 12kK mają taką samą barwę - to po co kupować w ogóle 12kK (jeżeli chodziło Ci o kolor w aucie bez soczewek - to powiem tylko tyle że każde jedne hid-y w aucie bez soczewek są beznadziejne, ale to oczywiście tylko moje zdanie). Osobiście nie mam nic przeciwko dobrze ustawionym, o barwie 6000kK>, zamontowanych w soczewce Hid- om.
P.S. Dosyć często bywam w Opolu, wieć mogę zobaczyć jak to u Ciebie wygląda
pzdr
a ja tam w 156 miałem 8000k na zwykłych lampach dobrze ustawione i ani policja się nie czepiała ani nikt nigdy nie poczuł się oślepiony
noo dobrze Kolego M@T ja mam soczewkiw 145 byly montowane seryjnie
w sumie racja jest tyle ze jak kupowalem to nie wiedzialem ze tak bedzie. dlatego tez jak zalozylem 8kk i 12kk to roznicy w swietle nie bylo bo barwa sie zmienila na taka jak 8kk jedynie z daleka widac fiolet na tych co mam. 8kk mam na zmiane ale jak je zalozylem to swiecily na bialo nie wiem dlaczego no i fakt w nocy dawaly lepsze swiatlo i nawet wtedy nikt nie mrugal ale jeden zarnik nie wiadomo czego siadl... i zalozylem z powrotem 12kk. 8kk bylo z philipsa i po tygodniu padly... :/
a z tym bez soczewki to w 100% sie zgadzam. moze fakt lepiej widac ale ludzie ktorzy to zakladaja(nie mowie ze wszyscy) nie jezdza na ustawianie swiatel a to razi... oni tego nie widza ale ci co jada z przeciwka owszem... rowniez w seryjnych autach jeszcze nie tak dawno bez soczewek byly montowane xenony nie pamietam w czym ale mijajc sie z takim swiatlo bardzo mocno sie rozprasza i nic nie widac poza zblizajaca sie sciana jakiegos innego swiatla...
kolega Kosiar w 156 miales na normalnych ale akurat w niej tego tak nie widacwiem bo znajomy mial 8 wlozone i fajnie wygladaly i nie razily
aha jeszcze jedna uwaga nie polecam xenonow na mgle
p.s. M@T widuje czasami belle jak kolegi nawet podobny kolor ale nie kojarze naraziemoze sie jeszcze gdzies miniemy
![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 30-03-2009 o 21:57
Seryjnie montowane xenony bez soczewek były w Lagunach II, różnych modelach volvo i chyba nissanie primerze,ale to żeby oślepiały to się nie spotkałem, chyba że ktoś mechanicznie je "podciągnął". Co do mgły to im bardziej jest żółte (mniejsza ciepłota) światło tym lepiej widać, dlatego na Twoich filetowych Hid-ach to podczas mgły na pewno nic nie widać. Samochody bez soczewek z załozonymi Hid-ami z daleka można rozpoznać i widać ze to nie oryginalna instalacja, przez co wygląda to co najmniej festyniarsko
P.S. W Opolu jak jestem parkuje na ulicy Głogowskiej.
pzdr