Stojąc za innym autem Odcienie (poswiata )na podsufitce są nawet przy normalnych żarówkach H1 sprawdzałem i nie wiem dlaczego miało by ich nie byc przy xenonach
Stojąc za innym autem Odcienie (poswiata )na podsufitce są nawet przy normalnych żarówkach H1 sprawdzałem i nie wiem dlaczego miało by ich nie byc przy xenonach
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no z ciekawosci wczoraj sprawdzilem czy faktycznie widac swiatlo to z moich swiatel nie bylo widac u kumpla w aucie nic. moze dlatego ze mam przod bardzo nisko albo za blisko podjezdzam![]()
kolega mnie nie zrozumial. owszem widac tyle ze swiatlo bije nam wtedy po oczach dlatego nie polecam zreszta kazdy kto jezdzil na xenonie tak mowi... ale u nas nie ma naszczescie mgiel tak czesto wiec spokojnie mozna jezdzic
fakt przekladanie zarowek jest bez sensu ma kolega racje dlatego jak juz ktos ma to jedzieja rowniez
przeciez nie stane na srodku drogi i nie bede zarowek wymienial![]()
ten temat to wieczna wojna
jak jest gdzies schowany daleko jest spokoj a wystarczy ze ktos odswiezy i juz...
pewnie Ci co chca to i tak zaloza a reszta bedzi psioczyc![]()
osobiscie przy wplywie gotowki chyba zaloze zestaw hidow 4300k tylko dla lepszej widocznosci...
tylko teraz pytanie jaka jest roznica miedzy zestawami za 500 czy 600zl a tymi za 200?
jakosc?
efektywnosc?
nie no bez przesadyswieci troszeczke dalej
fajnie wyglada takie swiatlo a w moich rejonach mgly praktycznie nie ma a jak jest to obnizam swiatla na 3 i na przeciwmgielnych jade
wtedy widac duzo wiecj
w sumie to no nie wiem mi sie podoba jak auto wyglada na tych swiatlach a zdania sa podzielone. xenony zalozylem tylko z tego wzgledu ze na normalnych zarowkach nawet konkretnych widzialem bardzo slabo...
gonzo no nie wiem ostatnio kupowalem xenony dla kuzyna w sklepie i dalem 400zl przywiozlem do domu i przetwornica musiala byc jebnieta bo po 15 minutach jazdy na probe spalila sie... napewno jakoscia sie rozniaja dalem za swoje cos 250zl na allegro i jestem z nich zadowolony
![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 01-04-2009 o 21:11
witam!!!jak czytam niektóre wypowiedzi to wydaje mi się ze prima aprylis trwa nie jeden dzień w roku a znacznie dłużej...
nie wiem czy niektórzy piszą tylko po to żeby zaistnieć w tym temacie,czy po to żeby wnieść przydatne wskazówki...
wychodzi to niestety różnie.
tu gdzie jestem poranne mgły występują dosyć często i jakoś nie zauważyłem żeby ksenony pogarszały widoczność,wręcz przeciwnie.
jeśli chodzi o regulację lamp,koledzy bez paniki!
światła ustawiamy na przyżądach jak powinny być a ale w dolnej granicy.
xenon z racji tego że emituje więcej swiatła i nieco inne barwy będzie świecił intensywniej,ale to wcale nie oznacza że musi oslepiać.
a jakość zestawów...
no cóż,zależy od tego na co się trafi.większość tych zestawów to produkty "made in china" lub "no name".
według mnie nie ma róznicy w świeceniu ani awaryjności zestawów HID za 200 czy 600zł.
taka różnica w cenie często wynika z zawartości pudełka (jakieś dodatkowe wiązki,przekaźniki,itp.)
tu w holandii jeździ dużo samochodów ze światłami xenonowymi oraz z zamontowanymi HID-ami na zwykłych lampach lub soczewkach.i co jest najdziwniejsze w tym wszystkim to to, że znacznie częściej oślepiaja mnie fabryczne xenony niż te montowane "nie fabrycznie".
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995