Strona 67 z 137 PierwszyPierwszy ... 17575859606162636465666768697071727374757677117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1367

Temat: [HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

sawikjunior
    Gość

Domyślnie

No to muszę się pochwalić, zamówiłem sobie na allegro przerobione lampy na soczewki pod żarówkę h7 i na kloszu mam nabite DC, nie wiem skąd gościu wziął ten klosz ale lepiej dla mnie jeśli chciałbym założyć żarniki. a jeśli chodzi o spryskiwacze to pewnie wystarczy zamontować je na zderzak i chyba nikt nie będzie sprawdzał czy działają.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jaki fart?!
    Ja jak bede montowal to tez spryski odlacze. Wkurza mnie to w drugim aucie ze smarka mi to po calym przodzie, leflektory i tak sa brudne a dodatkowo hektolitry plynu ida w eter. Podlacze je tylko do zbiornika spryskiwaczy na przeglad a tak to zdejme przewody i zaslepie.
    Tylko ta literka na kloszu..... A moze ja zeszlifowac, przepolerowac i np przezroczystym klejem naniesc wypuklosc? To sie da zrobic. Jeszcze podjade na stacje diagnostyczna bo wg przepisow to oni moga wydac zezwolenie na przerobke - zobaczymy co powie jak zaloze do soczewek HID, samopoziomowanie i spryski.

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

He dobrze kombinujecie panowie jak prawdziwy Polak
    Próbujcie.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Na razie nie mam funduszy bo to trzeba cyknąć z 150zł na żarniki, 350 na poziomowanie i 100 na spryski. Może po urlopie. Ale nawet jakby na stacji się nie zgodził to jak zobaczy spryski i poziomowanie to myślisz że będzie z lupą szukał oznaczeń na kloszu??

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Nie wiem czy na stacji sprawdzają wogóle klosze i ich oznaczenia.Jeśli widać ze robota profi a nie jak w golfie II xenon bo tak też robią chłopaki fakt robią to dobrze ale kto uwierzy ze xenek był w mkII to nikt nie szuka dziury w całym...Ja mam diagnostę znajomego zatem mogę wiedzieć all co sprawdzają jak ktoś ma takowego też go zapytajcie i wsio

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To spytaj czy na taki uklad podpisze papiery? Musi podisac, nie chodzi mi o to ze przejdzie przeglad....

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

nie łamcie sie ja mam hidy w ori lapmach i juz dwa razy bylem z nimi na przegladzie i ani slowem sie nie odezwal chlop raz tylko powiedzial "ooooo postojówka jedna nie swieci" takze nie siejcie paniki
    o co k'mon???

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie chodzi o panike. Ale dla wlasnej satysfakcji wole miec na legalu.

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie [156] Foty oświetlenia porównanie halogen i ksenon na soczewkach i bez

Witam
    Jakiś czas temu ktoś prosił o foty porównawcze oświetlenia przez lampy oryginalne, soczewki na halogenie i soczewki na ksenonie. Sam też szukałem takich fot ale nie znalazłem. Ponieważ postanowiłem przerobić swoje lampy to zrobiłem takie foty może się komuś przyda.
    I tak: lampy przerabiane pochodziły z anglika.
    W miejsce świateł mijania wstawiłem soczewkę H7 valeo z punto + żarnik ksenon H7. (U mnie soczewka została wstawiona w reflektor bez wycinania oryginalnego lustra).
    Światła drogowe - bez soczewki - wsadzony żarnik ksenon H1
    Ksenony chińskie, przetwornice slim z zapłonnikami na kablu, żarniki z plastikowymi oprawkami (czyli te tańsze i gorsze). Ksenon 4300K.

Do zdjęć użyta była tylko jedna lampa - lewa czyli strona pasażera. Gdyby świeciły obie - oświetlenie teoretycznie byłoby dwukrotnie lepsze.
    Uwaga do oryginalnej lampy lewej - to nie anglik - ale na mój gust to za bardzo świeci w lewo zamiast w prawo - ale na przeglądzie powiedzieli że OK.
    Uwaga do zdjęć lamp z ksenonem - foty powinny być jaśniejsze o jakieś 25-30%. Na fotach tego nie widać - ale korony drzew w odległości 50 i 70m na długich były oświetlone, powinno być też widać drzewa w odległości 90m poniżej i za koroną 70m po prawej stronie.

Na pierwszej focie została sfotografowana za dnia droga na której były robione zdjęcia nocne.
    Słupek tepsy po prawej stronie w odległości 35m, potem korona drzew po prawej stronie w odległości 50m, korony drzew po prawej i lewej stronie w odległości 70m i uwaga: w odległości 750m po prawej stronie stoi znak ostrzegawczy - żółty trójkąt - "uwaga ostry zakręt w prawo" który jest widoczny w nocy przy włączonym ksenonie światła długiego!!! (ostatnia fota zestawu drugiego - światła długie).

Zestaw pierwszy foty na światłach mijania - wysokość aparatu na wysokości oczu kierowcy w kabinie alfy 156, orientacja zdjęć pozioma.

Fota pierwsza - oryginalna lampa z alfy 156 na halogenie (świeżo ustawiona na przeglądzie) - zakres świateł mijania: jakieś 15m.

Fota druga - soczewka valeo H7 z punto na halogenie - zakres świateł mijania: 20m.

Fota trzecia - soczewka valeo H7 z punto na ksenonie - zakres świateł mijania: 20m, jest tak jasno że nie do opisania - różnica jest nieporównywalna....

Zestaw drugi foty na światłach mijania + drogowych - wysokość aparatu na wysokości oczu kierowcy w kabinie alfy 156, orientacja zdjęć pozioma.

Fota pierwsza - oryginalna lampa z alfy 156 na halogenie (świeżo ustawiona na przeglądzie) - zakres świateł mijania: jakieś 15m.

Fota druga - soczewka valeo H7 z punto na halogenie - zakres świateł mijania: 20m.

Fota trzecia - soczewka valeo H7 z punto na ksenonie - zakres świateł mijania: 20m, jest tak jasno że nie do opisania - różnica jest nieporównywalna....

Postaram się dołączyć jeszcze fotki w orientacji zdjęć pionowej i wysokości aparatu na wysokości oczu stojącego mężczyzny.
    W planach: zastąpienie soczewki od punto soczewką biksenon D2S Hella plus dodatkowo ksenon na długich (tylko nie mam dobrej maskownicy do tych soczewek).
    pozdrawiam
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Rozmawiałem na dwóch stacjach diagnostycznych. I wszystko się rozbija o symbol na kloszu. Jak jest HC zamiast DC to nikt nie zalegalizuje tego pomimo że klosze są identyczne. Reszta to już barszcz ale bez symbolu wszelkie próby są poza prawem. Pozostaje zmienić oznaczenie na kloszu to tylko jedna literka