[156] lakierowanie lusterek

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Mam czarną Alfę 156 i tak się zastanawiam czy niegłupim pomysłem byłoby polakierowanie obudów lusterek na kolor srebrny z dodatkiem olbrzymiej ilości metalicu?
Co o tym myślicie? Może ma ktoś zdjęcia jakby coś takiego wyglądało? W 147/GT wygląda zacnie, a jak w 156?
Jeśli to idiotyzm, to odwiedźcie mnie od tego pomysłu :D
Pozdrawiam.
- Rafał

Wyglądałoby to niegłupio jedynie wtedy gdy słupki też polakierowałbyś na srebrny, żeby nie było że czarne auto a tu srebrne lusterka. Pare akcentów na srebrno (zeby nie przesadzic) i bedzie fajnie. To moja opinia:)

Wyglądałoby to niegłupio jedynie wtedy gdy słupki też polakierowałbyś na srebrny, żeby nie było że czarne auto a tu srebrne lusterka. Pare akcentów na srebrno (zeby nie przesadzic) i bedzie fajnie. To moja opinia:)
Myślałem tylko o samych lusterkach, coś jak w 147 TI. Dodatkowy akcent to klamki i alufelgi w niemal identycznym kolorze.
Jeśli ktoś ma takie zdjęcia, to bardzo proszę.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Rozumiem Cię. Kiedyś widziałem ciemno zieloną 156 miała pomalowane lusterka, słupki no i klamki (ale to standard) na srebrno, według mnie to wyglądało ładnie. Kiedyś u siebie w kameleonie polakierowałem lusterka na srebrno to kumpel pytał się czy ktos mi pourywał stare i założyłem inne:) same lusterka nie wyglądały za fajnie, przemalowałem pózniej pod kolor auta.

Dzięki za opinie.
Jednak w połączeniu z czarnym nadwoziem wygląda to chyba najlepiej.
Pozdrawiam.
- Rafał

Może zamiast lakierowania lusterek poszukaj na allegro chromowanych nakładek na lusterka, jakby Ci się nie podobało to w każdej chwili możesz je zdjąć.

Może zamiast lakierowania lusterek poszukaj na allegro chromowanych nakładek na lusterka, jakby Ci się nie podobało to w każdej chwili możesz je zdjąć.
Niestety to towar bardzo deficytowy.
Ostatnio Szwagry z Ciechanowa mieli takie nakładki, ale w opłakanym stanie (jedna pozaginana) za 200zł! To chyba lekka przesada, chociaż sygnowane przez MOMO.
Pozdrawiam.
- Rafał

No właśnie wydatek na takie nakładki jest spory, ale zaleta to że można zdemontować, a co do tego malowania to możesz pomalować jak Ci się podoba, napewno nie bedzie trgedji:)

a może spróbować okleić lusterka jakąś folią o ile jest w takim kolorze jak chcesz. W dziale bazar - pozostałe jest wątek o oklejaniu całych samochodów więc same lusterka to chyba nie problem i koszt też nie powinien być kosmiczny. no i jak sie nie spodoba można folie ściągnąć.

Amortyzatory
Powrót