nadkola zewnętrzne do 156

• Autor wątku Autor wątku 156endurance
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

156endurance

Guest
Witam .
Chciałbym prosić o pomoc , a mianowicie potrzebuje zainstalować do mojej 156 koła 17"x9" i w związku z tym potrzebuje nadkola zewnętrzne które zakryją 'wystające koła " , a nie bardzo wiem gdzie takowe zdobyć, gdyby ktoś wiedział gdzie kupić bądz miał takowe do odsprzedania będę wdzięczny za pomoc ( szersze błotniki itp. tez wchodzą w rachube) licze na pomoc i pozdrawiam . Marcin.

Pomijając już fakt, że nie widzę sensu montażu takich szerokich felg, to montaż zewnętrznych nadkoli w 156 to chyba nie najlepsze rozwiązanie.
Są jednak dwa wyjścia z sytuacji:
- montaż bodykitu Zender'a
- montaż błotników z wersji GTA, które są szersze niż w standardzie.
Ta druga opcja jest lepsza, ale i droższa.
Niestety, ale jeśli chcesz to zrobić dobrze, to bez konkretnych nakładów finansowych się nie obejdzie.
A teraz napisz co skłoniło Cię do montażu takich felg?
Pozdrawiam.
- Rafał

kolega chce zrobić pojazd kosmiczny made in german tunning. Blee...

Podpowiedzcie jeszcze gdzie najszybciej znależć Taki kit Zandera lub błotniki GTA , z nakładami licze sie ( niestety) . A czemu tak? bo moja babcia ( 156 2,0ts ) jeżdzi w MP Endurance a teraz przyszedł czas na pewne poprawki i przebudowy, jedna z nich sa takie własnie koła z oponami 230/610/17" , przepisy mówia wyrażnie ze koło nie może wystawac poza obrys nadwozia czyli nadkola lub błotniki, wielu innych zawodników "przeklepuje " błotniki fabryczne , ale różnie to potem wygląda . No oczywiście jesli nie znajde niczego sensownego to też zastosuje takie właśnie rozwiązanie, licze jednak ze przy Waszej pomocy znajde coś gotowego. pozdrawiam i licze na podpowiedz.

Ostatnia edycja:
Ktoś na forum miał do sprzedania ospoilerowanie Zendera, nawet w dziale tuning - styling pisał o tym. Jeśli chcesz błotniki od GTA, to napisz np. do Szwagrów z Allegro, zawsze mają jakieś GTA na części. Nick to: szwagry100.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. Dokładnie w tym temacie ktoś pisał, że będzie demontował ten pakiet zendera: http://www.forum.alfaholicy.org/styling_body_kit/49046-156_ospojlerowanie_czy_ktos_wie_co_jest.html
ja jednak osobiście wolałbym błotniki od GTA, ale wówczas chyba trzeba przełożyć całość ze zderzakami i listwami progowymi.
Kolega SEM miał też do sprzedania elementy karoserii z GTA - było w dziale bazar - części.

Ostatnia edycja:
Nakładki to 'troche' bezsensowny pomysł... Skoro koło ma wystawać, to nakładka wizualnie poszerzy, ale na każdym wyboju nawet przy jeździe na prosto opona dobije o rant błotnika, a nakładkę wyrwie.
Po drugie przelicz lepiej jak się ma et felgi, do jej szerokości, żeby koło w ogóle dało radę z przodu się swobodnie skręcać.
Po trzecie, chcesz zakładać slicki a przejmujesz się przepisami dot. wystawania opony za obrys???

Ostatnia edycja:
9 cali felga?? kolega ma za dużo kasy na prostowanie, czy autko będzie wystawowe?
ja mam u siebie 7,5 i już dwa razy prostowałem org felgi novitec-a nie jakieś chińszczyzny.

Auto jeżdzi tylko po torze a i tak w przypadku nadkoli pewnie będe musiał je wyciąc "od spodu" , tak czy inaczej bardzo dziękuje za podpowiedzi i zmagam sie z tematem nadal....

Oddaj auto do ogarniętego blacharza zrobi Ci to tak, ze nie będzie śladu. Znajomy poszerzał tak błotniki w VW blacharz tak dobrze je wyprofilował, że nie widać, że coś było z nimi grzebane.

Nie sądzę by 10j weszło do tego auta gdyby nic z nimi nie zrobił ;]

Amortyzatory
Powrót