Jakis fajny pomysl 156

w GT mosz podciągany R i tu jest gorzej
jo w 156 ze zwykłym R po prostu upier... piłką kilka cm i było gotowe

- - - Updated - - -

i racja jest - drągal w 156 jest długi ( a każdy kto mówi że nie jest długi jest opozycjonistą którego trzeba zlinczować :lol: )

e tam
później jakaś laska wsiądzie i powie rozczarowana:
"Ale masz krótki drążek"
:lol:

a wtedy prawdziwy macho ( czy jak to tam ) pokazuje swój i laska inaczej gada

:jester:

- - - Updated - - -

mały ale wariat :sarcastic:

no co Ty nie powiesz? :D
Pytałem z ciekawości, właśnie dlatego, bo domyślałem się, że kolega użył piłki albo jakiś lepsiejszych obcinaczek do paznokci :D ja tam nie chce nic piłować u siebie :P

Ja się zwykle w takich tematach nie odzywam. Kto mnie zna (ze 3 osoby na świecie :)) wie, że z ogromną rezerwą podchodzę do jakichkolwiek przeróbek, jednak 156 jest moim drugim autem ze skróconym drążkiem. Oryginał jest naprawdę denerwująco długi.

Do co reszty - kolego. Najlepiej doprowadź auto do takiego stanu, żeby nie było się do czego przyczepić. 156 jest bardzo ładnym autem i jakiekolwiek zmiany skutecznie ją zepsują. Jedyne co jest moim zdaniem dopuszczalne to inne felgi (ale też takie z pakietu akcesoriów), czy progi od sportpacka. Robiąc cokolwiek innego zepsujesz sobie auto. No chyba, że naprawdę wierzysz, że Da Silva to przy Tobie nieudacznik.

156 jest bardzo ładnym autem i jakiekolwiek zmiany skutecznie ją zepsują.
e tam, kilka gustownych drobiazgów może jedynie podkreślić urok samochodu.
Mam na myśli chociażby reflektory GTA look, najlepiej z soczewkami, ładną końcówkę wydechu (ale nie wiadro kaliber 250), czy też przerobiony grill na wzór 156fl, no i najważniejsze - gleba, bo zwykła 156 wygląda jak lektyka ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Abidibi1509 drążek upierniczyłem kątówką. Gałkę mam nabijaną wiec problemu nie było. Wystarczyło w środku dobrze zabezpieczyć plastiki bo kurzyło się jak na placu budowy.

e tam, kilka gustownych drobiazgów może jedynie podkreślić urok samochodu.
Mam na myśli chociażby reflektory GTA look, najlepiej z soczewkami, ładną końcówkę wydechu (ale nie wiadro kaliber 250), czy też przerobiony grill na wzór 156fl, no i najważniejsze - gleba, bo zwykła 156 wygląda jak lektyka ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Mie sie ta lektyka podoba, zwłaszcza na baloniastych 15tkach. Przynajmniej jeździ jak auto a nie jak wóz drabiniasty i mam od marca tę samą miskę :D

Lampy są całkiem ok. Nad grillem myślę, bo mi jeden został, więc nie wiem, czy sobie nie strzelę takiego i będę zamieniał w zależności od nastroju :)

A wracając do obrzynania drążka (jakkolwiek niedorośle by to nie brzmiało) to ja użyłem małej piłki do metalu. Kątówka była pod ręką, ale zabezpieczenie całego wnętrza przed iskrami wydało mi się bardziej pracochłonne niż odpiłowanie drążka, który jest z dosyć miękkiej stali.

Ostatnia edycja:
a po ile cm skracaliscie tego dragala?? i czy nie bylo problemu z podciaganiem wstecznego?

a po ile cm skracaliscie tego dragala?? i czy nie bylo problemu z podciaganiem wstecznego?

koledzy pisali wcześniej, że o 1-2 cm, ale mieli drążek bez podciągane wstecznego:

Cytacik:

Ja w zeszłym tygodniu skróciłem lewarek o 1 cm. Poprawa w zmienianiu biegów lekko na +. Zamierzam skrócić go jeszcze co najmniej o następny centymetr.

i kolejny:)

A ktoś mi powie jak zdjąć gałkę zmiany biegów w poliftowej 156? Nie podciągany wsteczny. Szarpałem i szarpałem do góry i nic.

W GT szarpanie nic nie da, musisz szarpać baaaardzo mocno, wręcz uporczywie :D może w 156 fl jest podobnie, ale nie pomogę więcej, bo nigdy nie robiłem tego w 156

przerypane;;p a jakies propozycje na galki macie? oczywiscie podciagany wsteczny

Gałkę przeżyjesz ...bo niema co kombinować....naciągnij piłkę tenisową , domaluj łoczka :D ....Skup się na glebie , dobrej feli , przyciemce i może sensownym car audio....reszta jest na tyle dobra ,że wystarczy ewentualnie tą dobroć doprowadzić do stanu perfekcyjnego....

Jak ktoś chcę to mam możliwość dorobienia adaptera aluminiowego takiego jak u mnie:

Do skrzyń z podciąganym wstecznym oczywiście, tam gdzie jest normalny drągal to cięcie, nowa gała do nabicia i gra.. z podciąganym trzeba niestety "coś" z adapterem zrobić..

Załączniki

• galayo.jpg
    galayo.jpg
    158.9 KB · Wyświetleń: 93
kiedyś chorowałem na tą gałkę MOMO ale cena... . Zakupiłem oryginalną skóra i już tak zostało. Ale i tak ta MOMO jest piękna :)

Amortyzatory
Powrót