• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

podswietlana gałka zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku c.fafa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

c.fafa

Guest
Co sądzicie o podświetlanej gałce zmiany biegów w Alfie - na rynku sa takie dostępne - czy to zbytek, czy fajny element tuningu swojej Alfy? :) Czy ktos z Was wymieniał to sam? jest to do zrobienia? - opis wymiany dość skomplikowany z przecinaniem kabli, wyrywaniem starej gałki itp. Proszę o radę...

Dobrze to podświetlana wygląda w M5 i tylko w tym samochodzie- przynajmniej dla mnie

Ja mam taką podświetlaną (czarna oryginalna była zdarta). Co do jakości wykonania - szybkę z podświetleniem już podklejałem bo po 4 miesiącach się rozkleiła. Skóra już ma zadziory - także nie jest aż tak wytrzymała (aczkolwiek kobieta z pazurkami się uczy jeździć też hehe).

Co do montażu - troszkę kłopotliwe jest przeciągnięcie tego kabelka aby nie było go widać - głupie piłowanie w plastiku.

Efekt końcowy jest bardzo fajny, w moim przypadku dobrze pasuje do wnętrza. Jedynie do czego można się przyczepić to, że za bardzo podświetlenie jest widoczne w porównaniu z resztą - jak będzie mi się nudzić to zastosuję rezystor i zmniejszę intensywność. Samo podświetlenie podpiąłem pod oświetlenie przycisków panelu przy lewarku.

Zdjęcie mogę zapodać później.

U mnie też jest z podświetlenie ale nie była to moja inwencja twórcza bo z czymś takim już kupiłem. Nie wygląda to źle dlatego u mnie została. W czasie jazdy nie zwracam na to uwagi.

Ja miałem w momencie kupienia wygląda fajnie i na pewno zwraca uwagę innych.

- - - Updated - - -

Ze zmianą pomyślimy coś.

Co sądzicie o podświetlanej gałce zmiany biegów w Alfie - na rynku sa takie dostępne - czy to zbytek, czy fajny element tuningu swojej Alfy? :) Czy ktos z Was wymieniał to sam? jest to do zrobienia? - opis wymiany dość skomplikowany z przecinaniem kabli, wyrywaniem starej gałki itp. Proszę o radę...

Wg mnie zdecydowanie NIE. To jest Alfa, a nie Golf :).

Ja w 156 miałem podświetlaną i bardzo mi się to podobało. Świetnie komponowało się z podświetleniem deski rozdzielczej i konsoli. Na gałce świecił się schemat biegów oraz napis "Alfa Romeo" czcionką AR.
Mam nawet takie zdjęcie, chociaż szału nie robi :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Załączniki

• podśw.JPG
    podśw.JPG
    49.5 KB · Wyświetleń: 6,770
U mnie podświetlenie gałki załącza się po włączeniu pozycyjnych i wygląda tak:

74515d1351001188-147_drift_rs_alfa_romeo_147_minigta-pod_wietlenie_ga_y.jpg

Więcej fotek w temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/nas...rs_alfa_romeo_147_minigta-53.html#post1001812

IMAG0128.jpgIMAG0130.jpgIMAG0133.jpgIMAG0135.jpgIMAG0136.jpg U mnie wygląda tak ;)

Załączniki

• IMAG0126.jpg
    IMAG0126.jpg
    22.7 KB · Wyświetleń: 2,070
Stówka z głowy za gadżet ;) Może sie podobać jeśli jest bez udziwnień

Idealnie współgra z podświetleniem wnętrza, zamontowanie jest bardzo proste

fotkaa jeszcze jak mam stare radio (aktualne radio również jest podświetlane na czerwono)
u mnie wygląda to tak:

aaaaa.jpg

Idealnie współgra z podświetleniem wnętrza, zamontowanie jest bardzo proste

fotkaa jeszcze jak mam stare radio (aktualne radio również jest podświetlane na czerwono)
u mnie wygląda to tak:

Pokaż załącznik 81115

Zrobiłbyś fotkę wzoru podświetlenia (tzn gałkę z bliska) i ze 2 zdzjęcia za dnia: jedno z góry, drugie z boku. Pytam bo nie mam gały i kupiłbym taką podświetlaną albo - jak ktos ma - to oryginał z podciąganym wstecznym (może być wybitnie zeszmacona do regeneracji - im taniej tym lepiej)

Interesuje mnie wlasnie taka gałka ;d szukam i nie mogę znaleźć ;/ podeślijcie jakieś namiary ;p

Hm tą widziałem :D potrzebuję do 6 stki skrzyni ;p i hm... ta będzie miała taki efekt jak ten na foto???

Nie czaję tego co napisałeś - tam jest z 50 wzorów. 4 fotka pod zdjęciem głównym - 6 biegowa. Jak im wyślesz wzór to ci zrobią i 7-mio biegową.
Więc o co?

Amortyzatory
Powrót