[145/146] ciekawe modyfikacje

• Autor wątku Autor wątku Vito74m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
b.pawelek,

No oki, mnie sie podoba i jest naprawde poreczna. A w czasie jazdy jest to bardzo istotne :) kolor taki jak widac z dodatkiem hromu pasyje do np. klamek, wiec moim zdaniem jest oki (ale to moje zdanie tylko:)

Ta ramka wokół lewarka chromowana to dobry pomysł, a ile mniej w2ięcej kosztuje?

Ja miałem chromy na zegary i nawiewy oraz klami z wersji po fl i moim zdaniem coś jeszcze mogło by już popsuć całość.

Ja u siebie zamontowałem:
1. Delikatne niebieskie neony diodowe pod całe auto.
2. Filtr stożkowy Zdjęcie
3. W poniedziałek zamontuje 2 dodatkowe wskaźniki na przednim słupku
a) stan napięcia instalacji elektrycznej (ze względu na neony i wzmacniacz)
b) wskaźnik podciśnienia w rurze ssącej

W planach mam wymianę standardowych zegarów na zegary Indiglo zaprojektowane osobiście, ale to dopiero w przyszłym miesiącu

Tak.
Bawiłem się ze trzy dni żeby je dopasować

Znaczy się nie pod całe, tylko na progach i pod przednim i tylnym zderzakiem :)
Mam też pod maską ale nie oświetlają silnika tak jak bym tego chciał.

Sterowanie (on/off) mam spasowane po prawej stronie półeczki pod radiem jak zrobię zdjęcia to dodam

ja osobiście bym nie dodał neonów, ale jestem ciekawy jak to zrobiłeś i jak wyglada :D

moje modyfikacje:
1. obramowania zegarow i nawiewow z wersji po lifcie
2. przednie lampy na gta look
3. galka podswietlana z napisem Alfa Romeo 146
4. listwa chromowa z boku na dolnej uszczelce szyby
5. przyciemnione szyby
6. lexus lampy ( tak wiem nie lubicie ich :D )
7. xenony
8. w srodku zarowki na podsufitce na zielone wymienone plus oswietlenie diodowe nog z przodu i tylu.
9. pomalowanie zderzakow pod kolor
10. w planach zalozenie spoilera orginalnego

Ok, pomijając neony i podświetlenia nóg 8) - co myślicie o takim dodatku w 145/6 ?

simeone napisał:
Ok, pomijając neony i podświetlenia nóg 8) - co myślicie o takim dodatku w 145/6 ?

Fajnie wyglada tylko jedno ALE:

ALE dlaczego mi to pachnie Volkswagenem :( VDO - wskazniki volkswagenowskie.
Piekne wskazniki, stylowe i nowoczesne produkuje JACKY AUTO SPORT, ale oni za sztuke chca 120 zł :(

120zl za sztuke jeszcze nie tak strasznie, widzialem po 700, nie mowiac juz o GReddy czy podobnych.

Wybaczcie że odkopuję stary temat ("odkopuję trupa" jak to się mówi) ale zamiast tytułowych ciekawych modyfikacji pojawiły się same tanie tjuny... Gałki,neony,lampki diodki etc.
Ciekawe czy z upływem czasu coś się zmieniło? Nadal macie te neonki? ;)

ps. dobre jest tez oburzenie showtime'a na temat VW (wiecie o co chodzi) :P

Fajnie wyglada tylko jedno ALE:

ALE dlaczego mi to pachnie Volkswagenem :( VDO - wskazniki volkswagenowskie.
Piekne wskazniki, stylowe i nowoczesne produkuje JACKY AUTO SPORT, ale oni za sztuke chca 120 zł :(

Co do neonkow to tak mam pod drzwiami i pod nogami z przodu o ile te drugie nie włączam poprostu są ;) to tych pierwszych nie da sie wyłączyc ;) bo przecież to tak jakbym miał oświetlenie orginalne pod drzwiami tyle ze w innym kolorze :p
A moja zabawa trwała do tego stopnia że oprucz lamp A'la GTA znalazły sie w nich... daylighty :) nie wiem jak to tam komu sie spodoba ale dla mnie wyglada to oki ;) reszta jest na pj :P

Pewnie włożyłeś w te "dejlajts" dużo pracy i serca za to szacunek, ale dla mnie to pachnie wiejskim tuningiem:(

Co do neonkow to tak mam pod drzwiami i pod nogami z przodu o ile te drugie nie włączam poprostu są ;) to tych pierwszych nie da sie wyłączyc ;) bo przecież to tak jakbym miał oświetlenie orginalne pod drzwiami tyle ze w innym kolorze :p
A moja zabawa trwała do tego stopnia że oprucz lamp A'la GTA znalazły sie w nich... daylighty :) nie wiem jak to tam komu sie spodoba ale dla mnie wyglada to oki ;) reszta jest na pj :P
Powiem Ci ze to jakos nie modne juz sie robi, sam mialem ale pozniej jak zobaczylem kadety, calibry i inne, to wywalilem, mialem nawet kiedys ringi, ale tez wiocha, wiec wywalilem, nawet mialem powiem Ci ze niebieskie oswietlenie tablicy, ale jak widzisz ze robi sie z tego masowa wies to masz ochote na cos innego, tak jest z ledami czy listwami chrom na kilometry, pomysl lepiej nad postojowkami w kierunkach bo temat narazie jeszcze nie skopiowany na wies, wiem ze sie nie obrazisz, bo mnie znasz i wiesz co sie dzialo z moja agro bella
Pozdro

spoko nie obrażam sie za byle co :) to mi sie podobalo to założyłem ale nie jest to jeszcze podlączone a musze niestety zmienić moje lampy bo nic na nich nie widze wiec pewnie nie bedzie to długo :)

postoje w kierunkach no właśnie może w twoich okolicach nie jest to kopiowane :) a ja wymyśliłem to do kuzyna do auta (golf II :D wieś sie bawi tańczy i śpiewa:D) ale jako że usa wersja i obrysowki orginalnie po bokach mial to włożyłem mu jeszcze do kierunków z przodu ;) wiec jednak to jest ;) taka troche choinka świeci :D ale nawet nawet to wyglada ;) jednak chwile potem jak to mu założyłem coraz wiecej Golfiarzy zaczęlo na tym jeździć...:/ kopiowanie pomysłow niestety :/

a u siebie kombinuje jak bede teraz w domu to w kierunkach znajda sie postojowki z philipsa :) bo tez tak kiedys o tym myslalem za to nie bedzie postojówek w lampach ;)

Tak gonzo wiem ;) czasu troche było ale jak to zobaczyłem jak wyglada to jak dla mnie warto bylo ;)

ja już u siebie miałem mase diód :D i innych pierdół ale wszystko powywalalem:) tez mi sie to nudzi powoli... i przestaje podobać... ale to akurat mi sie spodobało;)

Ostatnia edycja:
No wlasnie loco mowilem o zwyklych postojowkach w kierunkach, nie usa pomarancza, tylko ledowe whity w kierunki, ja z przodu postojowek nie mam, za to powiem ci ze w halogen wlozylem pod obudowe od tylu 4 diody i jak w nocy sie wlaczy to jak ringi swieca

Amortyzatory
Powrót