EZ-Lip - innowacja - dokładki na metry ;)

drift-r

Nowy
Auto
AR 147 1.6TS Distinctive 2001
Przypadkiem szukając czegoś zupełnie innego trafiłem na dość innowacyjne podejście do dokładki. Pomysł w zamyśle banalnie prosty - efekt bomba ;)
Instalacja banalnie prosta bo element "dokładkę" zwyczajnie się przykleja.

Strona sklepu: http://ezlip.com/index.html
Koszt dokładki o długości 7,5 stopy czyli ponad 2,2 m to 30,5 $ + 8$ koszt wysyłki do PL gdyby ktoś był zainteresowany.

Przykład zastosowania na 147:

3.jpg

4.jpg

na 164:

5.jpg

i na 75:

8.jpg

widziałem to na eBay, z tego co widziałem robi furorę, niestety mnie ubiegłeś :P Jeszcze nie mogę się zdecydować czy ezlip czy cupras

Jak dla mnie to dokładanie pługu jest bezsensu, co wy w tym produkcie widzicie? :O

jak dla mnie to troche tandeta :) bez urazy oczywiscie, ale mamy tu doczynienia z przerosnieta piankowa uszczelka do drzwi. w miejscu zakonczenia zderzaka bedziesz widzial porowata strukture pianki.

Fajne to fajne :D myślę że cos takiego dało by sie samemu ogarnąć w domu :D musze poszukac jakis materiał na to dobry i założyłbym to do Gtka :D
A jak nie to wujek laserkiem wytnie :D

Ostatnia edycja:
Albo mnie się wydaje, albo do 156 będzie ciężko to sensownie założyć przez krzywiznę na zderzaku.

Chyba Ci się wydaje :) Widziałeś na ich stronie na jakich krzywiznach były doklejane? Myślę że dałoby radę ;)

Dobra, to ja poczekam na pierwszego śmiałka i relację z montażu :P ;)

Ta z forum mazdas247.com jest taka jak sprzedają ją na ez-lip.com, tyle że tam dodają do tego naklejoną już taśmę dwustronną - nieźle sobie to wymyślili bo jak biorą w hurcie to mają na towarze przebitki z 500% ;)

Taką uszczelkę jak zamontował buit9110 można ściągnąć z ebay i będzie taniej niż z tego sklepu. Do np. 147 potrzeba minimum 2,10m.

Natomiast co do tych ze sklepów w PL:

Są "prawie" takie same, ale to prawie robi wielką różnice. Bo przy takim profilu

271.jpg

Nie za bardzo jest to jak zamontować żeby wyglądało przyzwoicie. No i to lita duma.

To musi być coś takiego:

272.jpg

Gdyby ktoś znalazł uszczelkę o takim kształcie z gumy piankowej w jakimś sklepie to niech da znać.

- - - Updated - - -

Alternatywą dla tego rozwiązania jest coś takiego:

273.jpg

274.jpg

http://www.ebay.com/itm/SCION-FRONT...DY-KIT-TRIM-xA-xB-xD-tC-/261041840484#vi-desc

Ostatnia edycja:
Co do tej z gumy piankowatej, mógłbym załatwić coś w tym kształcie (z gumy piankowatej) jak na obrazku ale o takich wymiarach: lip moj.jpg
Problemem jest jedynie ilość:
*za 1mb w zamówieniu poniżej 24mb : około 80zł :/
*za 1mb w zamówieniu powyżej/równe 24mb : około 35 zł. Starczyłoby to na 10 dokładek.
Do alfy 156 na przedni zderzak trzeba około 2,3m. Czyli koło 100zł by kosztowała taka dokładka gdyby więcej osób było chętnych. Bo mi się tak średni widzi samemu wydawać 240zł na to :P

Ostatnia edycja:
USPS first class przesyłka będzie Ci szła parę miesięcy o ile w ogóle dojdzie :P A priority mail to już wysyłka 30dolców kosztuje :D

USPS first class przesyłka będzie Ci szła parę miesięcy o ile w ogóle dojdzie :P A priority mail to już wysyłka 30dolców kosztuje :D

Skąd taki pomysł? Nie raz w ten sposób wysyłano do mnie jakieś graty z US & A i nie trwało to nigdy nawet miesiąca.

A ja w tym prawdę mówiąc nie widzę żadnej rewelacji tylko zwykłą tandetę. Jak patrze na niektóre zastosowania na tej stronie EZ Lip (szczególnie na BMW) to nie wiem jak ktoś mógł takie coś założyć - totalne bezguście jak dla mnie ;)

Amortyzatory
Powrót