159 - nawigacja Android

• Autor wątku Autor wątku Alf_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Alf_

Nowy
Auto
Alfa 159
witam wszystkich :)
jestem zainteresowany zamianą mojego radia w 159 na nawigację z androidem. konkretnie jakiegoś "chińczyka", trochę tego jest na rynku. widziałem też modele na Windows CE 6.0 ale prawdę mówiąc wolę chyba andka - większa funkcjonalność - yanosik, google maps, poweramp do muzyki. czy ktoś z was śmiga już na takim sprzęcie? jak wrażenia? jak się sprawdza taka nawigacja?
dodam jeszcze, że w swoim samochodzie mam nagłośnienie BOSE..... chyba nie powinno być z tym żadnego problemu jeśli chodzi o montaż??
pozdrawiam wszystkich

Parrot Asteroid Smart - nie chińczyk, ale używam od kilku miesięcy i polecam.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ramkę kupiłem na allegro (są 2 rodzaje - dla aut z fabryczną duża navi i dla aut ze zwykłym radiem)
Sterowanie z kierownicy za pośrednictwem interfejsu Parrot Unika lub Connect2
Connect2 dostępny na allegro na 100% Unike troszkę ciężej dostać
Najciekawsze jest to że w tym radiu przyciskom z kierownicy można przypisać funkcje wedle własnego uznania :-)

Ostatnia edycja:
wszystko fajnie, ale z tego co widzę ten Parrot pracuje na starym androidzie 2.3 więc pewnie będą problemy z kompatybilnością z aplikacjami....

Generalnie jest problem ale nie aż taki żeby od razu dyskwalifikowac to radio :-) bo na początku jest dostępny tylko Asteroid Market ale po kilku zabiegach można spokojnie odpalić Google Play

Jest duzo lepszych egzemplarzy niz ten parrot, chyba ze masz go miec naprawde tanio to sie oplaca ;)

Forum powinno pomagać, a Wy mi utrudniacie:P:P Wkurza mnie moja fabryczna navi, więc chciałem kupić chwalonego na forum GMS`a... Następnie ktoś wbił mi klina bo kupił chinczyka na androidzie, teraz juz sam nie wiem...
Android- większe mozliwości, możliwe problemy z jakością i stabilnością
GMS (na win CE)- mniejsze możliwości, stabilna navi, sprawdzona jakość
I co tu teraz wybrać?:D

parrot odpada - nie zamierzam instalować żadnej stacji na 2.3.4. strata czasu dla mnie :)
interesuje mnie Android 5.1... znalazłem takie nawigacje w ofercie NaviPremium w warszawie. ktoś miał z nimi styczność? postaram się podjechać i wybadać co i jak.
DieselJTD - też się zastanawiałem nad WinCE, nawet oglądałem takie stacje, ale to chodzi tak masakrycznie, że sobie odpuściłem...

parrot odpada - nie zamierzam instalować żadnej stacji na 2.3.4. strata czasu dla mnie :)
interesuje mnie Android 5.1... znalazłem takie nawigacje w ofercie NaviPremium w warszawie. ktoś miał z nimi styczność? postaram się podjechać i wybadać co i jak.
DieselJTD - też się zastanawiałem nad WinCE, nawet oglądałem takie stacje, ale to chodzi tak masakrycznie, że sobie odpuściłem...
i jak ?

Jakby ktoś znalazł wersje android większą od tej gdzie wszędzie oferują mam na myśli tą która wejdzie zamiast oryginalnej dużej navi. Wszystkie oferty co znalazłem to zamienniki do zwykłego radia.

Witam.
Jestem w trakcie zmiany fabrycznej nawigacji na inna z systemem Android Xtrons TB706APL ebay.de/itm/OCTA-CORE-ANDROID-6-0-32GB-Autoradio-Bluetooth-Navi-2DIN-WLAN-DAB-USB-SD-RDS-7-/222440406884?_trksid=p2385738.m2548.l4275 i mam jeden problem a mianowicie co z sterowniem z kierownicy. Wiem ze jest potrzebny specjalny interfejs ale nie wiem jaki zakupić, ponieważ nie mam zwykłej kostki iso a kostkę typu quadlock. To tego typu kostki nie znalazłem żadnego interfejsu. Moze wystarczy abym kupił przejscowke z quadlock na ISO i do tego to? ebay.de/itm/XTRONS-Lenkrad-Fernbedienung-Adapter-Alfa-Romeo-159-Brera-Spider-/232127324681?hash=item360bdde209:g:3ysAAOSwHMJYEzOe
Co muszę kupić aby to połączyć i żeby działało sterowanie kierownicy?
Pozdrawiam.

Załączniki

• 18361216_414017655642609_1065806333_n.jpg
    18361216_414017655642609_1065806333_n.jpg
    37.3 KB · Wyświetleń: 28
Cześć udało Ci się jakos przypiąć z quadlock na iso ? Mam ten sam problem i szukam jak to ogarnąć.

Amortyzatory
Powrót