Alfa Romeo Tonale

z zewnątrz - sam nie wiem,
a co do środka chyba ładnie ALE lewarek żywcem z jeep'a - nie - to tu nie pasuje :( [ciekawe czy skrzynia także?]

Powiem Wam, że jeżeli o to czy Tonale będzie się podobać i sprzedawać, w założeniu że nikt nie da dupy przy wycenie i promocji modelu byłem spokojny patrząc na ten czerwony prototyp z Genewy, to już patrząc na ten, wcale nie jestem tego taki pewny...

Powiem Wam, że jeżeli o to czy Tonale będzie się podobać i sprzedawać, w założeniu że nikt nie da dupy przy wycenie i promocji modelu byłem spokojny patrząc na ten czerwony prototyp z Genewy, to już patrząc na ten, wcale nie jestem tego taki pewny...
Jesteś bardzo ostrożny w swojej ocenie, ale według mnie to auto zostało wykastrowane przez księgowych ze wszystkich smaczków, jakie posiadał prototyp pokazany w Genewie. Na tych zdjęciach nic szczególnego nie przyciąga mojego wzroku. Gdzie są chociażby te wszystkie zjawiskowe pokrętła, które posiadał prototyp, a które robiły cały klimat we wnętrzu?

Podejrzewam, że to jeden z prototypów, które były przygotowywane na potrzebę premiery na targach.
Popatrzcie na te zdjęcia w lepszej rozdzielczości. Widać ewidentnie rzemiosło i elementy robione prawdopodobnie ręcznie.
Ktoś z Was wierzy, że pokazali by auto, które ma wejść do produkcji końcem 2020?

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję, że nie bo powiem szczerze, że eufemistycznie mówiąc to nie powala, a jeżeli ten model to ostatnia deska ratunku jak to piszą to mam nadzieję że nie będzie tak wyglądał bo niczym się nie wyróżnia i tak jak kolega napisał odebrano mu to co dawało pazur

Mam nadzieję, że nie bo powiem szczerze, że eufemistycznie mówiąc to nie powala, a jeżeli ten model to ostatnia deska ratunku jak to piszą to mam nadzieję że nie będzie tak wyglądał bo niczym się nie wyróżnia i tak jak kolega napisał odebrano mu to co dawało pazur

To jest jeden z prototypów. Jak ostatecznie będzie wyglądać na żywo to się okaże.
Jeśli nie przesadzą z ceną i będzie na poziomie Compasa, to może być popyt. Paradoksalnie technologia Jeepa to byłby atut w Tonale.
To nie ma być auto sportowe, jak Stelvio czy Giulia tylko modne jeździdełko.
Nie oszukujmy się, np. Giulietta autem sportowym nie jest. Ma jakieś osiągi w wersji Quadrifoglio, ale reszta wersji to tylko jeszcze jeden hatchback.

Jest poruszenie i mnóstwo negatywnych opinii wśród Alfisti ad designu Tonale - concept kontra produkt... Ale powiem Wam tak... Nie pamiętacie już jak wyglądała np studyjna Brera... ? A jak wyglądała później na drogach... I tak teraz wszyscy się zachwycają ;) Moim zdaniem Tonale będzie strzał w dziesiątkę, czekam na więcej info, zdjęć i dalej wierzę że Alfa stanie na nogi... :rolleyes: Bo ja nie widzę siebie w innej marce niż AR :o

Brera? Akurat Brera poza wnętrzem i lambo-doors praktycznie w ogóle nie różni się od conceptu.

Koncept Tonale był pełen "jaj" i wyglądał zupełnie inaczej niż wszystkie inne SUVy na rynku. Tonale w wersji produkcyjnej jest...spoko. Wygląda dobrze, jest znośne i nienajgorsze, ale raczej ciężko o opad szczeny i zbieranie jej z podłogi przez tydzień. Projekt jest ugrzeczniony, stonowany i mega znudzony. Moim zdaniem taką bryłą AR niewiele zdziała w tym segmencie z rywalami o ugruntowanej pozycji (nie mówię czy są lepsze czy nie - są "znane" i lubiane), które walczą nie tylko designem, ale też znaczkiem. Projektanci szaleli i stworzyli coś fajnego, co później zniszczyli księgowi i stworzyli wozidło typowe i zupełnie niewyróżniające się. Nie wiem, może AR chce walczyć z Nissanem? Bo z tuzami pokroju bmw czy benza nie wygrają, choćby chcieli. A po koncepcie nie widać, żeby im jakoś zbytnio zależało :)

No właśnie tak jak się przyjrzeć to właściwe oprócz tych swiatel dużych zmian nie ma jeżeli chodzi o przód. No te światła wyglądają nieco gorzej, mi przypominają nieco fiata tipo...
Może po włączeniu będzie lepiej, ale jak auto stoi gdzieś to raczej światła mu nie świecą...alfa-romeo-tonale-4-1024x1024.jpg

No właśnie tak jak się przyjrzeć to właściwe oprócz tych swiatel dużych zmian nie ma jeżeli chodzi o przód. No te światła wyglądają nieco gorzej, mi przypominają nieco fiata tipo...
Może po włączeniu będzie lepiej, ale jak auto stoi gdzieś to raczej światła mu nie świecą...Pokaż załącznik 262568

Trzymam kciuki że to jakiś prototyp a nie wersja produkcyjna :| Bo te światła robią robotę w tym projekcie. Chyba że będą 2 wesje z różnymi światłami, tak jak teraz w Giuliach ksenony i halogeny.

Wystarczy zmienić kolor i felgi
facebook_1570794211299.jpg

- - - Updated - - -

Wystarczy zmienić kolor i felgi
facebook_1570794211299.jpg

No tak ale tak znów sprzedało by się w ilości 5000 egzemplarzy...

Panowie, ogólnie wszędzie piszą, że premiera w 2020 roku, a ogólnie to ktoś widział jeżdżące jakieś prototypy? Chyba nie bardzo, żeby to 2020 nie okazało się finalnie 2022...

A ja mam gdzieś ile się sprzeda. Alfa to nie fiat, że musi iść w miliony... może się sprzedać i dwa. Jeden dla mnie, drugi do muzeum fabrycznego.

Trzeci ja kupię, żeby stał i wkurw... ał cebulaków.

Amortyzatory
Powrót