Alfa Romeo Tonale

Ja tez wezme jedna :)

Ja zawsze mowie, ze zeby ocenic Alfe trzeba ja widziec na zywo. Czesto Alfy na zdjeciach nie urywaja czterech liter (Giulia).... a na zywo calkiem inaczej. Tym bardziej, ze ta na spy foto jest z bieda felgami na oponach typu balon.

Biorac pod uwage roznice to na teraz nie pasuje mi, ze Scudetto zostalo nie zmienione i nie jest dopasowane do dolnej lini swiatel i to mi sie troche gryzie. Ale zobaczymy na zywo.

Ostatnia edycja:
Screenshot_20200121_232909.jpg
Screenshot_20200121_232855.jpg
Szef Designu DCA umieścił na swoim instagramie zdjęcia Tonale. Jak dla mnie śliczne auto. Najładniejsze w swojej klasie. Na instagramie pojawiła się także transmisja jak Tonale jest pchane, jak makieta. To pokazuje jak daleko do tego aby to auto weszlo na rynek.

Pokaż załącznik 265587
Pokaż załącznik 265588
Szef Designu DCA umieścił na swoim instagramie zdjęcia Tonale. Jak dla mnie śliczne auto. Najładniejsze w swojej klasie. Na instagramie pojawiła się także transmisja jak Tonale jest pchane, jak makieta. To pokazuje jak daleko do tego aby to auto weszlo na rynek.

Bo ten pojazd to tylko prototyp na potrzeby show i targów oraz PR:) To, że go pchają nie ma nic wspólnego z zaawansowaniem prac przy seryjnej wersji.

wyglada to jak troszeczke wklejone auto do innego zdjecia. Tak czy owak ubolewam troszke nad tym, ze scudetto nie jest dopasowane do zderzaka jak w prototypie. Psuje to efekt jaki widzimy w prototypie. Fajnie jakby bylo wiecej zdjec wersji "produkcyjnej" na duzych kolach bo przy swiatlach sa spore zmiany i mysle, ze auto jednak troszeczke inaczej bedzie sie prezentowalo

W sumie może być ladne, o ile w ogóle suv może być ladny, z racji wielkiej bryły.... Chociaż, patrząc na maskę troszkę to przypomina ....hełm średniowiecznego rycerza z filmów Monty Pythona:)

Przynajmniej się będzie sprzedawać.

Ostatnio rozmawiałem z jednym starszym znajomym i powidział mi, że rozważał Stelvio, ale to damski samochód, więc kupił jakiegoś SUVa od Volvo. Z takim wytłumaczeniem się jeszcze nie spotkałem...

W ogóle podział na damskie i męskie auta- WTF, co to za koncept :D kupuje to co mi się podoba, a nie "bo wypada"

Ostatnio rozmawiałem z jednym starszym znajomym i powidział mi, że rozważał Stelvio, ale to damski samochód, więc kupił jakiegoś SUVa od Volvo. Z takim wytłumaczeniem się jeszcze nie spotkałem...

Moj znajomy to wielki prezes:) i dostaje sporą pulę na wybranie sobie auta służbowego.
Wybrał suva Volvo, oglądał wcześniej kilka innych suvów (uparł się na suva, jak wielu), i co powiedział?
"Najbardziej podobało mi się Stelvio, zdecydowanie. Wahałem sie ale ... ostatecznie trzymam się zasady: nie kupuj Włocha czy Francuza..."

Jak wielu ludzi myśli tym torem.

- - - Updated - - -

W ogóle podział na damskie i męskie auta- WTF, co to za koncept :D kupuje to co mi się podoba, a nie "bo wypada"

Giulietta ma opinie auta zdecydowanie damskiego, a 159 czy Brera to auta męskie.
Z ciekawości, jak błąkacie się ulicami, popatrzcie, jak faktycznie wiele Giuliett ma za kierownicą kobietę... Tymczasem zobaczyć laskę w 159, 156 czy brerze to rzadkość.
Natomiast w 147 czy Mito to już tak.

Ach, bo kolega ma Giuliettę to się obruszył:))
Więcej dystansu by się przydało:) Kolega na pewno jest niezwykle męski, nikt tego nie podważa:)

A kto tak twierdzi? Pisałem: starczy obserwować kierowców w samochodach. W Giuliettach bardzo czesto jeżdżą kobiety, podobnie jak w Mito. Bywają też w 147. W innych modelach alfy romeo zobaczyć kobietę za kierownicą to rzadkość.
O, pardon, jeszcze stelvio ale tutaj to z reguły sytuacja, kiedy mąż kupuje furę a żonka czasem wyskoczy na zakupy:)
Natomiast w 156, 159, brerze, giulii, 4C, gtv, 166, 33, czy w 75 albo 164 widok kobiety za kierownicą jest pewnym rarytasem.

Ostatnia edycja:
Czy to dowodzi "męskości" czy "kobiecości" modelu? Co do zasady kobiety wybierają mniejsze modele po prostu. Czy BMW 1 jest "damskie", bo więcej kobiet jeździ jedynkami niż siódemkami?

Amortyzatory
Powrót